Nyhet

Stem på Nordic Music Prizes publikumspris

Den pannordiske musikkprisen introduserer i år en egen publikumspris.

Nordic Music Prize deles hvert år ut til den eller dem som har lagd det beste, nordiske albumet. Prisen er inspirert av den britiske og riske Mercury Prize, og ble første gang delt ut i 2011.

En bred fane av musikkbransjefolk i hvert av de fem, nordiske landene har stemt og valgt ut kandidater fra hvert av landene, og kort tid før jul ble de tolv nominerte til Nordic Music Prize offentliggjort.

Vinneren av prisen blir avslørt torsdag 14. februar under by:Larm. Foruten æren følger en pengepremie på 20.000 euro. I 2011 vant islandske Jónsi for albumet «Go», og i 2012 svenske Goran Kajfes for hans «X/Y».


Nytt av året er at det også deles ut en publikumspris, og den kan alle stemme på. Sjefen for by.Larm, Erlend Mogård-Larsen, uttaler.

– Nordic Music Prize blir utelukkende utdelt på grunn av albumets kvaliteter. Men vi vil naturligvis også lytte til fansene, da de er årsaken til hele musikkindustriens eksistens. Derfor introduserer vi Fan's Favourite-konkurransen, hvor fans kan stemme på de tolv nominerte til prisen. Vi gleder oss til å se om fansens smak er på lik linje med resten av musikkindsutrien. De kan muligens ha en annen mening, uttaler festivalsjef Erlend Mogård-Larsen i by:Larm.

De tolv nominerte er som følger:


Susanne Sundfør (bildet) – «The Silicone Veil»
Tønes – «Sån av Salve»
Lindstrøm – «Smalhans»
Neneh Cherry & The Thing – «The Cherry Thing» (S)
First Aid Kit – «The Lion's Roar» (S)
Anna von Hausswolff – «Ceremony» (S)
Pää Kii – «Pää Kii» (SF)
Kerkko Koskinen Kollektiivi – «Kerkko Koskinen Kollektiivi» (SF)
Selvhenter – «Frk. B. Fricka» (DK)
Choir of Young Believers – «Rhine of Gold» (DK)
Ásgeir Trausti - "Dýrð í dauðaþögn" (IS)
Retro Stefson – «Retro Stefson» (IS)

Stem på ditt favorittalbum her.

ANNONCE