Nyhet

Skrillex slipper YouTube-EP

Brostep-gallionsfiguren slipper trespors utgivelse på nettet. Hør låtene her!

Den amerikanske DJ-en, produsenten og brostep-artisten Sonny «Skrillex» Moore kan kanskje ikke sies å være den som har støttet opp om albumet som format, men EP-er er noe han synes å sette pris på.

Nå slipper amerikaneren EP-en «Leaving» – hans sjette EP under Skrillex-navnet siden debuten med «My Name Is Skrillex» fra 2010 – via videonettstedet YouTube. EP-en inneholder låtene «Leaving», «The Reason» og «Scary Bolly Dub», som alle kan sjekkes ut i bunnen av denne saken.

Til det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone uttalte Moore seg kortfattet om låtene på den nye EP-en.


– Jeg lagde «Leaving» på hotellrommet mitt i Mexico og jeg la akkurat siste hånd på «The Reason» på hotellrommet mitt i Miami for en time siden. Låtene reflekterer nok hva jeg føler akkurat nå, sa Moore om de tilsynelatende rykende ferske låtene.

Skrillex har blitt noe av et fenomen, men har fortsatt til gode å påkalle lovord på grunn av sitt rent musikalske uttrykk. Hans foreløpig siste EP het «Bangarang», og ble utgitt i januar i år. EP-en ble anmeldt av GAFFAs Jesper Bruhl, som ikke lot seg imponere over kalifornierens forvridde musikk.

– Jeg ville så fryktelig gjerne gi denne utgivelsen en god anmeldelse, for det har gått sport i Skrillex-hets i det siste, men jeg er nødt til å være ærlig: «Bangarang» er noe ordentlig dritt. Noe fryktelig, forbannet, pissekommersielt, salgbart og latterlig klisjépreget dritt. Og det skyldes ikke at Skrillex har ødelagt dubstep. Det sørget et fokus på diskant-wobble – som passet til små PC-høyttalere på tenåringsrom – for for lenge siden, lenge før Skrillex kom inn i bildet. Det skyldes derimot at samtlige spor – muligens med unntak av den The Doors-samplende «Breakn A Sweat» – er så ekstremt forutsigelige og kjedelig elektrohousende og fylt med såkalt dubstep-filth. Skittent er det, men det låter på ingen måter farlig eller besnærende. Men bevares, på låter som «Summit» kliner han til og med til med en melodi – bare så synd det ikke er en man gidder å høre flere ganger, skrev Bruhl, og ga EP-en to stjerner.


Sjekk ut «Leaving» EP under:


ANNONCE