Nyhet

Plateselskapsstorhet til Trondheim

Bella Union-grunnleggeren og det tidligere Cocteau Twins-medlemmet Simon Raymonde kommer til Trondheim Calling.

Når bransjefestivalen Trondheim Calling arrangeres fra 24. til 26. januar, er det tredje gang festivalen går av stabelen. Nytt av året er at arrangementet har blitt utvidet til en tredagersfestival, og i likhet med festivaler som eksempelvis by:Larm, har Trondheim Calling et eget konferanseprogram, hvor man etter vedtektene skal samle musikkaktører på alle nivå for å stryke samhandlingen mellom midtnorske musikkaktører.

I dag kunne festivalen offentliggjøre at Simon Raymonde kommer til konferansen for å la seg intervjue av Rich Thrane, sjefsredaktør hos det engelske, nettbaserte musikknettstedet The Line of The Best Fit.

Raymonde er kanskje mest kjent for sin rolle i det skotske rockebandet Cocteau Twins, som på mange måter var med på å forme det man i dag kaller drømmepop. Bandet – som for øvrig bestod av Elizabeth Fraser og Will Heggie – var aktive fra 1979 til 1997, og i løpet av denne tiden rakk de å utgi ni studioalbum, kanskje med «Treasure» (1984) som det definitive høydepunktet. Raymonde er dessuten sønn av orkesterarrangøren Ivor Raymonde, som i en årrekke jobbet sammen med Scott Walker – som i går fylte sytti år og som i skrivende stund er i stallen til 4AD.

Cocteau Twins var lenge i stallen til 4AD, men mot slutten av trioens karriere, valgte de å bryte ut av samarbeidet med plateselskapet og danne plateselskapet Bella Union, en label Raymonde nå er sjef for.

Som Bella Union-sjef har Raymonde signert band og artister som eksempelvis Beach House, Fleet Foxes, Explosions in The Sky, John Grant og M. Ward, og i 2010 vant plateselskapet prisen for beste indieselskap av britiske Music Weeks Awards.

Liveprogrammet til Trondheim Calling inkluderer artister og band som eksempelvis Hanne Kolstø, Heyerdahl, Hvitmalt Gjerde, Philco Fiction, Bloksberg, Cold Mailman, Dråpe, Kari Harneshaug og Brita Lyon.

ANNONCE