Nyhet

A$AP Rocky gjester Oslo

Den fremadstormende rapperen besøker landet i juni måned.

Den barrikadestormende Harlem-rapperen A$AP Rocky gjester Norge 12. juni, når han opptrer på Rockefeller i Oslo. A$AP Rocky utga nylig sitt debutalbum, «Long.Live.A$AP», som denne uken gikk inn på en trettiførsteplass på VG-listen. I hjemlandet USA, derimot, gikk den direkte inn på førsteplassen, og for tiden opplever han en hit med singelen «Fuckin' Problems», som gjestes av rapperne Drake og Kendrick Lamar.

A$AP Rockys borgerlige navn er Rakim Mayers, og vokste opp i den harde bydelen Harlem i New York. Allerede som åtteåring begynte han å rappe, inspirert av markante hiphopnavn som Wu-Tang Clan, Run DMC og Bone Thugs-N-Harmony. Han er dessuten medlem av hiphopkollektivet.

Hans karriere skjøt fart da han i 2011 slapp mikstapen «Live.Love.A$AP», som blant annet inneholdt singelen «Peso», som ble noe av en undergrunnshit. Ryktene om A$AP Rockys kvaliteter begynte å bre seg, noe som blant annet førte til opptredener på Roskilde og Øya i fjor sommer.


«Long.Live.A$AP» ble anmeldt av GAFFAs Ingvar Örn Þrastarson, som kalte skiva en reflektert debut.

– Allerede på åpningssporet reflekterer han modent rundt møtet mellom en fortid på gata og en liksom-glamorøs nåtid; «I wonder if they miss me, as long as I make history / Now my soul is feeling empty, tell the reaper come and get me». Her etableres et ærlig uttrykk som definitivt følges opp på låter som «LVL» og «Suddenly». På gjestesiden gjør Florence Welch og Schoolboy gode figurer, og Skrillex-produserte «Wild For The Night» er glitrende. «Fuckin' Problems» er faktisk den eneste direkte dårlige låten på albumet, som ikke engang Drake klarer å trekke ned i søla, mente Þrastarson.

Billettsalget starter onsdag 30. januar klokken 09.00 via Billettservice.


ANNONCE