Nyhet

The Hives til Bukta

De svenske garasjerockjubilantene inntar Tromsø-festivalen i juli måned.

At Tromsø – Nordens Paris – er en garasjerockbastion, trenger man ikke store Google- eller lokalkunnskaper for å kunne konstatere. Byen har et levende rockemiljø, sentrert rundt spillesteder som eksempelvis Blå Rock og Bastard. Dermed bør det ikke komme som en stor overraskelse at Buktafestivalen i kveld kan annonsere at de har booket svenskene i The Hives til sommerens utgave av festivalen.

The Hves ble dannet i 1993, og feirer dermed i år sitt tjueårsjubileum. Deres debutalbum – «Barely Legal» – ble utgitt i 1997, og siden den gang har de rukket å slippe fire album. Deres foreløpig siste studioutgivelse het «Lex Hives», og ble utgitt i begynnelsen av juni i fjor. Albumet ble anmeldt av GAFFA-redaktør Øyvind Rones, som mente at svenske klarte å hale i land en overbevisende oppfølger til ujevne «The Black and White Album» fra 2007.

– Førstesingelen «Go Right Ahead» ga et noe likegyldig førsteinntrykk. Om man ser singelvalg som «1,000 Answers», «If I Had A Cent» eller «Take Back The Toys» som neste, så kan The Hives kanskje redde litt ansikt. Men «Lex Hives» er ikke helt i stand til å rette opp følelsen man satt igjen med etter forrige album. Hva skjer med en verden der man kan tillate seg å forholde seg såpass likegyldig til The Hives? spurte Rones, men ga albumet likevel fire stjerner.

The Hives spilte nylig på Sentrum Scene i Oslo, og i sommer skal de blant annet spille på Malakoff-festivalen i Nordfjordeid, som arrangeres samtidig som Buktafestivalen.

Buktafestivalen ble arrangert for første gang i 2004, og har i løpet av sin levetid fått godt fotfeste i Tromsø og nærliggende områder. Festivalen har så langt ikke fått de helt store navnene på plass, men i skrivende stund kan tromsøværingene skilte med band og artister som Kvelertak, Ulf Lundell, Kaizers Orchestra, tyske Kadavar og svenske Witchcraft.

I år arrangeres Bukta fra 18. til 20. juli.

ANNONCE