Nyhet

Rodríguez til Øya

Kino-aktuell singer-songwriterlegende klar for Øyafestivalen.

Øyafestivalen fortalte på Facebook i går at de hadde en booking på vei som mange ville krangle om å ha vært fan av lengst. Blant spekulasjonene i kommentarfeltet fant man storheter som Wenche Myhre, Chris Rea og selveste Jamiroquai, men i dag kommer det frem at det er snakk om den amerikanske singer-songwriteren Rodríguez, kjent fra den kinoaktuelle filmen «Searching for Sugar Man».

Dokumentaren om Sixto Rodríguez ble vist på Øyakino i fjor, og ble etterhvert en stor internasjonal suksess og ble omsider satt opp til ordinære visninger også her i Norge. Historien om den forholdsvis ukjente musikeren som ga ut to album på begynnelsen av syttitallet og deretter oppnådde en viss legendestatus i Sør-Afrika uten at han sjøl var klar over det har vunnet priser på Sundance-filmfestivalen og andre steder, og blitt nominert til Oscar for beste dokumentar. 

Filmen har sine siste ordinære visninger på Oslokinoene denne uken, men i forbindelse med Øya-bookingen settes det opp en ekstravisning på Ringen kino 21. februar kl. 21:00. Mer informasjon om visningen kan du finne hos Oslo kino.


Når Øya nå har booket inn Rodríguez blir dette den eneste konserten han spiller i Norden denne sommeren. Omtrent samtidig kan Øya også skyte inn at de har under 500 ukespass igjen til årets festival, så det kan lønne seg å henge med i svingene om man vil sikre seg billetter til både Rodríguez og resten av plakaten. Blant de andre større bookingene til årets festival finner man navn som Blur, The Knife og Slayer. Billetter ligger for salg hos Billettservice.

ANNONCE