Nyhet

Manic Street Preachers gjør som Bowie

Waliserne spiller inn sin kommende utgivelse i Berlin-studioet hvor David Bowie spilte inn albumene «Heroes» og «Low».

Manic Street Preachers arbeider for øyeblikket med sitt ellevte studioalbum, som blir innspilt i Hansa Tonstudio i Berlin, hvor David Bowie spilte inn albumene «Heroes» og «Low», begge utgitt i 1977. Navn som Iggy Pop, Depeche Mode, U2, Nick Cave and The Bad Seeds og svenske Kent har også spilt inn plater i studioet, som før sammenslåingen av Øst- og Vest-Tyskland lå et steinkast unna Berlinmuren.

Etter en lengre stillhet på de sosiale mediene, har bandet nå uttalt seg om det kommende albumet på Twitter.

– Manic Street Preachers var i det store Hansa-studioet i januar sammen med Alex Silva (som spilte inn «The Holy Bible» sammen med oss) – Berlin var inspirerende, skrev bandet, og refererte til albumet «The Holy Bible» fra 1994, som regnes som bandets største bragd, grunnet dets mørke og kalde postpunklydbilde og litterære referanser i tekstene.


Albumet ble det siste albumet til gitaristen og tekstforfatteren Richey James Edwards, som forsvant i 1995, og som ikke har blitt sett siden. I 2008 ble Edwards formelt erklært antatt omkommet, etter at familien hans lenge vegret seg mot å fjerne ham fra listene over savnede personer. 

Under et nylig intervju i BBC-programmet «Music's Greatest Hits Special», uttalte bandets sanger og gitarist James Dean Bradfield (bildet) at det kommende albumet vil inneholde krautrock- og elektronikainspirerte låter, så vel som trompeter og en rekke låter skrevet av bandets bassist, Nicky Wire.

Det føles som om vi har jobbet med det i lang tid. I over et år har vi utelukkende jobbet med albumet i vårt studio i Cardiff, og det føles som om vi har overgitt oss, samtidig som vi ikke vil overdrive det og begi oss ut ned mørke ganger folk ikke vil forstå, sa Bradfield, som var heller tilbakeholden med når albumet ville havne i butikkhyllene.


– Sånn som situasjonen er nå, kan det være snakk om begynnelsen av neste år, men man vet jo aldri – det kan også være mot slutten av dette året, sa frontmannen.

ANNONCE