Nyhet

James Blake til Øya

Engelskmannens navn skribles på festivalplakaten sammen med John Talabot og Mount Kimbie. Blake er dessuten snart klar med sitt andre album, og den spik nye låten «Retrograde» kan høres her.

Den engelske sangeren, låtskriveren, pianisten og elektronikamusikeren James Blake kommer til sommerens utgave av Øyafestivalen i Middelalderparken. Festivalen slapp i dag også to andre navn i form av den spanske DJ-en, produsenten og elektronikamusikeren John Talabot, samt den britiske duoen Dominic Maker og Kai Campos i Mount Kimbie.

I går ble det dessuten klart at James Blake snart utgir sitt andre album, «Overgrown», som skal være i butikkene 8. april. Albumet blir oppfølgeren til hans selvtitulerte og skamroste debutalbum fra 2011. I perioden 2010 til 2011 utga han dessuten fem EP-er. Debutalbum utkom for temmelig nøyaktig to år siden, og det ble anmeldt av GAFFAs Jesper Buhl, som var fra seg av begeistring for den unge engelskmannens jomfrulangspiller.

– Blake utviser en forbilledlig evne til å la de helt riktige elementene stå igjen som akkompagnement til vokalen, som ofte vrir seg ut og inn mellom hverandre, noen ganger sterkt bearbeidede, andre ganger skrøpelig rene. Singelhitten «Limit To Your Love» og den brilliante «The Wilhelm Scream» står igjen som helstøpte låter, men også mer abstrakt oppbygde låter som eksempelvis «I Never Learned Not To Share» – som repetitivt messer seg frem mot et synth-crescendo, tegner et bilde av en artist som har forlatt sjangertrofastheten til for del for et vakkert og særdeles personlig uttrykk, hvor elektroniske fragmenter av dubsteppende tilsnitt fint underbygger Blakes vokal, som til og med rekker å berøre gospel på avslutningsnummeret «Measurements». Dette er fremragende saker, skrev Bruhl, og ga albumet høyeste karakter, seks stjerner.


Låten «Retrograde», som blir å finne på det nye albumet, fikk sin premiere på BBC Radio 1 i går kveld. Låten kan høres under, anslagsvis ett minutt og ti sekunder inn i videoen:

ANNONCE