Nyhet

Keith Richards fyller 70 år

Gratulerer med dagen til en levende legende.

Utrykket "live fast, die young" har aldri vært mindre passende enn i denne artikkelen. Keith Richards, født 18. desember 1943, kan i dag feire 70 år, til tross for at han har levd et heseblesende liv som gitarist i The Rolling Stones. Sammen med vokalist Mick Jagger, har han skrevet de fleste av bandets låter, og synger forøvrig lead vokal på et par av dem.

Keith Richards var i 1962 med på å grunnlegge det legendariske bandet, etter han tilfeldigvis støtte på Mick Jagger på en togstasjon. De to ungdommene fikk etter hvert selskap av Mick Taylor, Brian Jones, Ian Stewart og Tony Chapman. Sammen med de andre herrene debuterte Keith Richards i 1964 med det selvtitulerte albumet, som har blitt etterfulgt av over 30 plater og en del endringer i lineupen. Richards har derimot vært med i alle år.  

Richards er foruten sin rolle i The Rolling Stones kjent for sin karakteristiske personlighet, som blant annet har blitt brukt som inspirasjon av Johnny Depp til hans rolle som Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean-filmene. hvor Richards til og med har opptrådt i rollen som piratens far. Ifølge musikksiden Ultimate Classic Rock skal Richards igjen spille Kaptein Jack Sparrow senior i den femte Pirates of the Caribbean-filmen, som har premiere i 2016.

Johnny Depp og Richards har et nært forhold til hverandre privat. Depp har fulgt Richards tett i forbindelse en kommende dokumentar om den legendariske gitaristen. Filmen er ifølge Johnny Depp ferdig, men premieredatoen er fortsatt ukjent. 

Keith Richards har slitt mye med rusavhengighet i løpet av karrieren sin. Gitaristen ble stilt for retten hele fem ganger i 1967, to ganger i 1973, i 1977 og 1978 for besittelse av "euforiserende stoffer". I dag er Richards rusfri, men han nyter gjerne en drink i ny og ne.

Det er ikke bare rent musikalsk at Richards har vært produktiv gjennom årene. På den familiære fronten har han fått barna Marion, Tara og Angela Richards sammen med den italienskfødte skuespilleren Anita Pallenberg, som han var sammen med i perioden 1967-1979. Deretter fikk han barna Theodora og Alexandra Richards med sin nåværende kone, modellen Patti Hansen. I tillegg har Keith Richards fire barnebarn.

Richards ga i 2011 ut sin selvbiografi Life, en must-read for alle som noen gang har nærmet seg en gitar. 

ANNONCE