Nyhet

Mann måtte gjenopplives under Prince konsert

Dansk festival får massiv kritikk for plassmangel og dårlige sikkerhetsrutiner.

En mann måtte gjenopplives etter en Prince konsert i Danmark forrige uke, kom det frem i dag.

Det har tidligere vært en del kritikk i dansk presse mot plassmangel på Prince sin konsert på Smukfest forrige uke. Flere anmeldere har uttalt at det var for mange folk i festivalområdet og at det kunne oppstå faretruende situasjoner. Festivalen fortalt dog at det ikke hadde vært alvorlige situasjoner, og at man kjapt kunne rykke inn dersom noe skulle skje. Plassen var overvåket av både vakter og 3D-video.

Men Vibeke Andersen, en sykepleier fra Aarhus sier nå til Politiken at det faktisk oppsto en kritisk situasjon, hvor en ung mann falt om blant publikum en halv time ut i Prince sin konsert.


- Han sluttet å puste. Jeg og en annen sykepleier sto tilfeldigvis være rundt og begynte straks å gi førstehjelp. Det tok noen minutter før han pustet igjen. Han var helt blek i ansiktet og hadde blå lepper. Det var ikke hyggelig. Det var bekmørkt og umulig å komme frem og tilbake. Folk sto og prøvde å presse meg bort mens jeg ga mannen hjertemassasje, sier Andersen.

Den unge mannen kom etter ytterligere fem minutter til bevissthet og avviste at han hadde tatt narkotika før noen kamerater kom og dro han bort til tross for sykepleiernes protester.

Ifølge Vibeke Andersen tok det over en time før båreteamet kom selv om hun umiddelbart prøvde å ringe etter hjelp. Hun sier at hun er "forferdet" over hvor lang tid det tok.


Smukfest talsmann Poul Martin Bonde bekrefter overfor Politiken episoden, men legger til at festivalen senere har vært i kontakt med mannen, som ifølge Bonde er i fin form og deltok også på resten av festivalen.

- Det er klart at det ikke må gå så lang tid før man får hjelp som det gjorde her, sier Bonde som nedgraderer reaksjonstiden til 45 minutter – likevel for lenge. 

- Vi undersøker nå om det har vært en kommunikasjonssvikt og hvorfor det tok så lang tid, sier Bonde


 

ANNONCE