Nyhet

Skrillex blir Disney-figur

Sonny «Skrillex» Moore nøyer seg ikke med å kun lage musikken til en kommende animasjonsfilm.

Skrillex' veier er uransakelige. I juli ble det klart at den amerikanske DJ-en, produsenten og dubstep-artisten skal lage filmmusikken til den animerte Disney-produksjonen «Wreck-It Ralph». Filmen skal være TV-spill-tematisk, og ta for seg antihelten Ralph, som i over tretti år har gjort den samme, destruktive oppgaven i det fiktive TV-spillet «Fix It Felix Jr.»: Han har ødelagt bygninger, men begynner nå å bli lei av sitt monotone liv.

Selv om filmens helt hører hjemme i et fiktivt spill, vil en rekke TV-spillhelter gjøre gjesteopptredener i filmen, blant annet figurer fra Pac-Man, Sonic The Hedgehog og Super Mario.

Skrillex vil stå for en del av musikken, sammen med artister som blant andre Owl City og J-pop-boybandet AKB48. Nå er det også klart at Skrillex – hvis egentlige navn er Sonny John Moore – også vil bli å se i filmen, selvsagt som animert figur. Skrillex vil naturlig nok opptrå som DJ i en av filmens scener.


Filmens produsent, Clark Spencer, fortalte til nettsiden Total Film om hvordan de fikk lurt Moore inn i filmen.

– Vi oppsøkte ham og sa at vi hadde en scene i manuset hvor filmens hovedperson oppsøker en fest hvor det er en DJ til stede, og at vi så for oss at det kunne være et fint sted å smette ham inn som en cameo. Han ble ekstatisk. Vi lagde en modell basert på hans utseende og viste det til ham. Han var fornøyd, med unntak av at vår modell hadde hvite joggesko, noe han sa at han aldri ville funnet på å gå med, så vi forandret dem fargen til sort. Man ser aldri skoene hans i filmen, fordi han står bak en DJ-pult, fortalte Spencer.

Skrillex har fortsatt til gode å gi ut et helt album, men det har imidlertid blitt noen EP-utgivelser på den 24 år gamle amerikaneren. Hans foreløpig siste EP het «Bangarang», og ble utgitt i januar i år. EP-en ble anmeldt av GAFFAs Jesper Bruhl, som ikke lot seg imponere over kalifornierens forvridde musikk.


– Jeg ville så fryktelig gjerne gi denne utgivelsen en god anmeldelse, for det har gått sport i Skrillex-hets i det siste, men jeg er nødt til å være ærlig: «Bangarang» er noe ordentlig dritt. Noe fryktelig, forbannet, pissekommersielt, salgbart og latterlig klisjépreget dritt. Og det skyldes ikke at Skrillex har ødelagt dubstep. Det sørget et fokus på diskant-wobble – som passet til små PC-høyttalere på tenåringsrom – for for lenge siden, lenge før Skrillex kom inn i bildet. Det skyldes derimot at samtlige spor – muligens med unntak av den The Doors-samplende «Breakn A Sweat» – er så ekstremt forutsigelige og kjedelig elektrohousende og fylt med såkalt dubstep-filth. Skittent er det, men det låter på ingen måter farlig eller besnærende. Men bevares, på låter som «Summit» kliner han til og med til med en melodi – bare så synd det ikke er en man gidder å høre flere ganger, skrev Bruhl, og ga EP-en to stjerner.

«Wreck-It Ralph» slippes i begynnelsen av november, og blir stemmelagt av skuespillere som John C. Reilly, Sarah Silverman, Jack McBrayer og Jane Lynch.

ANNONCE