Nyhet

Se videoen til Frank Oceans «Pyramids»

Motorsykler, strippere og skytevåpen dominerer i den første videoen fra croonerens debutalbum.

På lørdag sto Frank Ocean for det musikalske innslaget da Saturday Night Live hadde sin sesongpremiere, og han ser ut til å ha benyttet muligheten til å promotere seg selv ytterlige.

Det er et tegn i tiden at band og artister lager stadig mer surrealistiske videoer, og musikkvideoen til Frank Oceans ni minutter lange og storslåtte «Pyramids» – som var det ubestridte midtpunktet på «Channel Orange» – er intet unntak.

I liket med videoen til Grimes' «Genesis», foregår deler av musikkvideoen ute i ørkenen, i det Ocean smyger rundt på en akkurat passe retroseksuell motorsykkel, på vei fra bar til bar, fra strippeklubb til strippeklubb. Ocean skyter i stykker et rikholdig spritutvalg, kjører uansvarlig på motorsykkelen og ferdes gjennom et dunkelt nattklubblandskap bestående av asiatiske forretningsmenn og dissende rumper som et ledd i hans kanskje noe forstyrrede søken etter seg selv, før ingen ringere enn John Mayer dukker opp som en gitarspillende gammelerik bak et neonskilt i Oceans indre veikryss.

Frank Oceans offisielle debut skapte stor begeistring både blant fans og kritikere da den kom rundt midten av juli i år. Plata ble anmeldt av GAFFA-redaktør Øyvind Rones, som pekte på at et R'n'B-album av dette kaliberet ikke hadde truffet like godt siden D'Angelo slapp «Voodoo» i januar i 2000.

– Det er ikke uten grunn at Frank Ocean er et av de mest ytrede navnene for tiden. Fjorårets mikstape, «Nostalgia, Ultra» lovet umenneskelig mye av albumet til Ocean, i overkant kanskje. Men det finnes uansett forventninger en hel del å glede seg over på debutfullengderen fra Ocean. En av årets flotteste samarbeider finner vi i når Ocean har med seg André 3000 på «Pink Matter». Enda en av årets låter når han har med seg OFWGKTAs Earl Sweatshirt på «Super Rich Kids». Men det er på «Pyramids» at Ocean har truffet skikkelig blink. Årets låt? En av årets mest omtalte navn er leverer heldigvis også et av årets beste debutalbum, skrev Rones, og ga plata fem stjerner.

Videoen til «Pyramids» er regissert av den australske fotografen Nabil Elderkin, som har samarbeidet med Frank Ocean før, på videoen til «Novacane» og «Swim Good». I tillegg har australieren regissert videoer for Antony & The Johnsons, Kanye West, Bon Iver, John Legend og Seal.

Sjekk ut videoen til «Pyramids» under:

ANNONCE