Nyhet

Pink til Norge

Det er duket for vårens vakreste eventyr når den amerikanske artisten tar turen til Telenor Arena i mai. Hennes sjette studioalbum ble utgitt for en drøy uke siden.

Den amerikanske artisten Pink slapp nylig albumet «The Truth About Love». I den forbindelse legger hun i februar ut på The Truth About Love Tour, som starter hjemme i USA, men som etter hvert tar henne over dammen til Europa.

På sin offisielle hjemmeside har hun foreløpig ikke avslørt andre konsertdatoer i Europa enn i Dublin, Manchester, Paris, Amsterdam og Birmingham, men i dag kom nyheten om at Pink gjester Norge og Telenor Arena i Bærum den 25. mai – i tillegg til Globen i Stockholm, Hartwall Areena i Helsingfors og Jyske Bank Boxen i Herning i Danmark.  

Pink – hvis egentlige navn er Alecia Beth Moore – albumdebuterte i 200 med «Can't Take Me Home». Sitt virkelig store gjennombrudd fikk hun imidlertid året etter, da hun ga ut albumet «Missundaztood», som inneholdt knallsterke hitsingler som «Get The Party Started», «Don't Let Me Get Me», «Just Like A Pill» og «Family Portrait». Siden har hun markert seg sterkt på hitlistene med en rekke andre hitlåter, og hun turnerte også sammen med artister som Lenny Kravitz og Justin Timberlake. 

«The Truth About Love» er Pinks sjette studioalbum, og ble utgitt 17. september, altså for en drøy uke siden. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Signe Bønsvig Wehding, som mente at Pink hadde mistet en del av sin opprinnelige rampejentefaktor, og nå bare gjentok seg selv.

– Med låttitler som «Slut Like You», «Walk of Shame» og «Here Comes the Weekend» kan man kanskje fornemme at Pink-fans vil finne en velkjent stil på det nye albumet, både i tekst og musikk. Singelen «Blow Me (One Last Kiss)» illustrerer fint at Pink stadig har attitude i tekstene og poptunge beats. Spørsmålet om hvor mange variasjoner som kan lages av samme sang dukker derimot opp. På det nye album er det sytten låter, så det er selvfølgelig plass til å blande den fandenivoldske attituden, slitte riff og den ropende signatur-vokalen hennes med følsomme ballader, country og hiphop-inspirerete avbrekk fra det pinkske popbombardementet. Det er det ikke noe i veien med. Pink er dyktig, og hun er kul. Men hun har gjort det før. Det samme har hennes faste samarbeidspartner Max Martin. Og Eminem, som gjesteopptrer på «Here Comes the Weekend», og dermed gjengjelder Pinks deltagelse på «Won't Back Down» fra 2010. Eminem + poppike er også en velbrukt idé, som ikke får ny energi på Pinks låt. Og det er et overveiende problem på The Truth About Love – tross all sin elskelige likefremhet, får Pink ikke vist frem stort annet enn gjentagelser, skrev Wehding, og ga plata tre stjerner.

ANNONCE