Nyhet

Nytt album fra Madvillain på trappene

DOOM hevder nytt album fra samarbeidsprosjektet med Madlib er snart ferdig. Deres første album kom i 2004.

Referanserapperen Daniel Dumile – som helst liker å iføre seg maske og opptre under navnet DOOM – er en artist som liker å holde temperaturen oppe med hyppige utgivelser, både under eget pseudonym og i samarbeid med andre. I disse tider er han aktuell med prosjektet JJ DOOM, hvor han samarbeider med rapperen Jneiro Jarel.

Deres album «Key To The Kuffs» ble utgitt i august. GAFFAs anmelder Özgür Kurtoglu mente samarbeidet mellom Jneiro Jarel og Daniel Dumile fungerte overraskende bra.

– De er hverandre kompatible i et prosjekt som utenfra låter relativt enkelt både rent lyrisk og rytmisk, men som likevel er intelligent komponert og forfattet, men som fortsatt er urovekkende tamt når DOOM ikke rapper. Når han rapper er han på sedvanlig vis monoton, og åpner ikke opp tilstrekkelige for å forhøye verdien av Jarel-produksjonene, og deltar ikke i det hele tatt på flere av albumets mest interessante låter, skrev Kurtoglu og ga plata fire stjerner.

Selv med et ferskt album på samvittigheten, jobber DOOM utrettelig videre. I et intervju med hiphop-magasinet XXL, kunne han røpe at han et nytt album fra Madvillain også snart er klart. Madvillian er Dumiles samarbeidsprosjekt med DJ-en, produsenten og rapperen Otis Jackson jr., bedre kjent under kunstnernavnet Madlib. Deres foreløpig eneste samarbeid sammen kom med albumet «Madvillainy», som regnes som noe av en klassiker. GAFFAs anmelder Christian Grubert flesket til med seks stjerner da plata kom i mars i 2004.

– Det er vanskelig å sette fingeren nøyaktig på hva det er som gjør «Madvillainy» til det fantastiske album det er, blant annet fordi jeg raskt går tom for fingre å telle på, så jeg vil ta frem den store kanonen og komme med et farlig utsagn: Om du kan forestille deg at Q-Tip, Jarobi, Ali Shaheed og Phife møttes i dag for å lage deres første album, er muligheten til stede for at det ville lyde noenlunde som «Madvillainy», skrev Grubert.

– Det andre Madvillain-albumet er snart klart. Det høres helt sjukt ut. Det kommer i løpet av høsten, sa Dumile XXL, som også kunne fortelle at han jobbet sammen Wu Tang Clan-medlemmet Ghostface Killah, da under navnet DOOMSTARKS.

– Vi har tilbragt noen dager i Australia og jobbet med forskjellige løse tråder, men vi kommer til å lappe sammen den skive temmelig snart, også, fortalte amerikaneren. Denne opplysningen skal man kanskje ta med en klype salt, da albumet – som har fått navnet «Swift and Changeable» – ble påbegynt allerede i 2006, og som egentlig skulle bli utgitt i 2007.

I stedet kom EP-en «Sniperlite» i 2008, som i tillegg til DOOM og Ghostface Killah på låtskriverlista også hadde med produsenten J Dilla, som døde i februar 2006.

Dumile var i vinden i forrige måned da han visstnok sendte inn en dobbeltgjenger – det vil si en person iført hans karakteristiske Dr. Doom-maske – til en konsert i London. DOOM skulle etter planen være kveldens DJ, men grunnet uenigheter mellom han og arrangørene angående honoraret, sendte amerikaneren en annen person for å snurre skiver. Dumile har etter hvert blitt noe beryktet for å gjøre slike stunts.

 

ANNONCE