Nyhet

Moneybrother til Oslo

Svenske Anders Wendin er aktuell med sitt sjette album, og gjester hovedstaden og Parkteatret i midten av november.

Svenske Anders Wendin debuterte som Moneybrother i 2003 med albumet «Blood Panic», som i tiden etterpå har befestet seg som noe av en svensk klassiker. Albumet solgte til gull i Sverige, og ble belønnet med en Grammis samme år i kategorien beste rockealbum.

Moneybrother er i disse dager aktuell med sitt sjette studioalbum. «This Is Where Life Is» tok hele tre år å spille inn – hans forrige album het «Real Control», og ble utgitt i april 2009. Wendin reiste verden rundt for å samle inspirasjon til den nye plata.

I et presseskriv meddeler han at hans søken etter inspirasjon tok ham til mange verdenshjørner.


– Midt på natten sang jeg i Bob Marley sitt minst førtifem grader varme studio «Tuff Gong». Jeg kjørte i grøfta utenfor en gård i det nordlige New Zealand og måtte tilbringe natten hos et gammelt, værbitt swingers-par. Jeg gikk rundt i mørket i favelaen og sang på et torg de har døpt «Michael Jackson». Sangerne Queen og Fancy tok meg med på en omvisning i deres township utenfor Cape Town, og ga meg råd om livet og kjærligheten. – This is where life is, sa Queen, da hun viste meg en parkeringsplass der de pleide å danse. Sly Dunbar kom inn i studioet i Kingston og begynte å spille trommer, og jeg fikk spille gitar. Jeg fikk i et par dager bli med et band fra den meksikanske rockabilly-scenen i Los Angeles. Og så returnerte jeg for første gang på 20 år til mine foreldres hjem i Ludvika, skriver Wendin. Med på reisen var også den amerikanske dokumentarskaperen Jim Dziura, som dokumenterte svenskens musikalske jordomseiling. Dziuras opptak fra reisen utgjorde grunnlaget til dokumentaren «Start A Fire».

GAFFA Sveriges Jonathan Bengtsson anmeldte «This Is Where Life Is», som mente at albumets mange inspirasjonskilder likevel ikke maktet å løfte dens låtmateriale.

– Den innledende «Each The Others World Entire» inspirerer til dans, det samme gjør «I Can Shake It», som ledere tankene til en slags siste kveld med barndomsvenner før man drar hvert til sitt for alltid. «Jealousy» låter som noe Joe Strummer kunne ha lagd hadde han bare levd, og det sier en hel del. For innimellom er dette albumet veldig bra. Men det er alt for sjeldent ordentlig tilfredsstillende. Alt for mange låter passerer uten å sette et ordentlig avtrykk, og mange melodier forsvinner i stedet for å bli. Moneybrother har uten tvil storhet i seg – men det kommer dessverre ikke særlig tydelig frem på dette albumet, skrev Bengtsson og ga plata tre stjerner.


Fredag 16. november kommer Moneybrother til Oslo – med både gamle og nye låter i kofferten – for å spille på Parkteatret. Billettene er i salg via Billettservice.

Se traileren til «Start a Fire»:


ANNONCE