Nyhet

Miike Snow-frontmann går solo

Jobber med syttifemmanns stort orkester.

Det svensk-amerikanske popbandet Miike Snows frontmann Andrew Wyatt kommer nå med opplysninger om at han kommer til å slippe et soloalbum i november måned. Wyatts debutalbum som soloartist vil få navnet «Descender», og vil slippes via det svenske artistkollektivet INGRID. Albumet produseres av produsentene Anthony Rossmando og Brad Truax, som hver for seg har jobbet med artister som blant andre The Libertines, Klaxons, Interpol og Gang Gang Dance.

I et intervju med det amerikanske tidsskriftet Rolling Stone Magazine, bekrefter Andrew Wyatt at et orkester tellende syttifem menn og kvinner kommer til å medvirke på det kommende albumet.

– Det er som et gigantisk skip. Man kan ikke gjøre abrupte vendinger uten å snurre på roret en del ganger, før man til slutt kommer dit man vil være, sa Wyatt om å jobbe med orkesteret.


Miike Snow debuterte i 2009 med et selvtitulert album, som blant annet inneholdt hit-en «Animal». I mars i år kom deres andre album, «Happy To You». Albumet ble anmeldt av GAFFA-redaktør Øyvind Rones, som mente at plata var god selv om den ikke inneholdt i nærheten av så mange hits som førstealbumet. I likhet med band som MGMT, hadde Miike Snow laget et «seriøst» andrealbum, mente redaktøren.

– Det er to forskjellige ting å være et singelband og et albumband. Det er få band forunt å være begge deler i disse dager. Når Miike Snow snubler over hits på «Happy To You», så fremstår det mer som et uhell enn noe annet - for det virker nesten som at de har gått inn for å la være. Men låter som «Bavarian #1 (Say You Will)» og «Pretender» er definitivt inne på noe. Det som preger albumet er at melodiene generelt er lagt på et mye mer subtilt nivå. Dette kommer tydeligst frem i den middelmådige «God Help This Divorce». Tipper (håper) vi får bakoversveis av et fyrverkeri av en plate nummer tre. Kanskje MGMT legger lista med sitt tredje album som er ventet senere i år?, skrev Rones.

ANNONCE