Nyhet

Hologram-firma slått konkurs

Selskapet bak Tupac-hologrammet som forbløffet og begeistret under årets Coachella-festival har måttet legge ned driften.

I følge CNN har firmaet som stod bak årets mest omtale teknologiske begivenhet – hologrammet av Tupac Shakur under Dr. Dres konsert på årets Coachella-festival – slått seg selv konkurs. Dermed må man se lenge etter lignende holografiske opptredener av artister som eksempelvis John Lennon, Jim Morrison, Jimi Hendrix – eller Roy Orbison.

Digital Domain Media Group gikk på børsen i november i fjor. I mai i år gikk selskapets aksjer for drøye ni dollar, men hypen selskapet opplevde etter Coachella-avviklingen i april, klarte ikke å redde selskapet. Da salget ble stoppet i går, gikk aksjene til selskapet for magre 55 cent, noe som er en nedgang på hele 94 prosent fra mai.

I slutten av juni hadde firmaet aktiva verdt 204 millioner dollar, mens gjelden deres var på hele 214 millioner døra – dermed var det bare et spørsmål om tid før det ble kroken på døra for de over tjue år gamle firmaet, som i tillegg til å utvikle hologramteknologi, også jobbet opp mot Hollywood, eksempelvis på filmer som «Titanic», «Pirates of The Caribbean» og «Transformers».

35 år etter Elvis Presleys død, var det mange fans som med tindrende øyne ventet på hans holografiske gjenoppståelse. Digital Domain Media Group kunne allerede tidlig i juni melde at de jobbet med et hologram av rockekongen, planer som nå må skrinlegges i overskuelig fremtid.

Se video av Tupacs holografiske opptreden på Coachella:

ANNONCE