Nyhet

Goran Bregović til Oslo

Den bosniske musikeren og filmmusikk-komponisten erstatter Jane Birkin under Oslo World Music Festival.

GAFFA kunne i forrige uke melde at den engelsk-franske sangeren Jane Birkin dessverre måtte avlyse sin planlagte opptreden under Oslo World Music Festival i begynnelsen av november, grunnet sykdom. Festivalen meldte samtidig at de var i full gang med å finne en verdig erstatning for Birkin, og nå er hennes erstatter annonsert.

Den bosniske komponisten og gitaristen Goran Bregović har en lang karriere å se tilbake på, blant annet som leder for sitt Wedding and Funerals Orchestra – et band som i liten utgave teller ti medlemmer, og i utvidet utgave trettisju medlemmer. Hvor stort bandet hans vil være under konserten på Oslo World Music Festival, vites ikke.

Bregović har ikke bare fungert som bandleder, han har også lagt filmmusikk til et trettitalls filmer, flesteparten fra hans hjemland Bosnia. I de siste årene har han utmerket seg som komponist til filmmusikken til blant annet Sascha Baron Cohens «Borat» fra 2006.


I tillegg til Bregović, består programmet til Oslo World Music Festival av artister som eksempelvis maliske Boubacar Traoré, Kronos Quartet og Niko Valkeapää, for å bare nevne noen artister på festivalens program.  

ANNONCE