Nyhet

Frank Ocean deler ny låt

«Blue Whale» kan nå høres på Ocean tumblr-profil.

Den amerikanske soul-crooneren ligger ikke på latsiden for tiden. For bare få dager siden slapp han videoen til den drøyt ni minutter lange og episke senterlåten «Pyramids», som var å finne på sangeren debutalbum fra tidligere i år. I dag la han ut en ny låt på sin tumblr-profil, som etter sigende skal hete «Blue Whale».

Låten, som fremstår som nokså upolert og røff, er fortsatt umiskjennelig ført i pennen av Ocean. Hvor vidt låten er en del av et kommende prosjekt, vites ikke, da låten ikke akkompagneres av verken bilder, tekst, video eller annen informasjon som røper noe som helst om låtens rolle i sangerens nåværende låtproduksjon, nå i kjølvannet av debutalbumet.

«Channel Orange» ble utgitt rundt midten av juli, men til tross for albumets relative ferskhet, regnes det allerede som noe av en moderne klassiker. Albumet ble anmeldt av GAFFA-redaktør Øyvind Rones, som ikke nølte med å sammenligne det med D'Angelos legendariske album «Voodoo» (2000).

– Det er ikke uten grunn at Frank Ocean er et av de mest ytrede navnene for tiden. Fjorårets mikstape, «Nostalgia, Ultra» lovet umenneskelig mye av albumet til Ocean, i overkant kanskje. Men det finnes uansett forventninger en hel del å glede seg over på debutfullengderen fra Ocean. En av årets flotteste samarbeider finner vi i når Ocean har med seg André 3000 på «Pink Matter». Enda en av årets låter når han har med seg OFWGKTAs Earl Sweatshirt på «Super Rich Kids». Men det er på «Pyramids» at Ocean har truffet skikkelig blink. Årets låt? En av årets mest omtalte navn er leverer heldigvis også et av årets beste debutalbum, skrev Rones og ga plata fem stjerner.

Fullt så heldig var derimot ikke Ocean da han skulle spille på årets Øya-festival. Drøyt tyve minutter forsinket dukket Ocean til slutt opp, men rakk kun å fremføre et par halvslappe akustiske låter før han forsvant av scenen og avlyste opptredenen, som følge av det som av arrangørene ble kalt «akutt sykdom». Senere avlyste han hele sin planlagte Europa-turné.

Sjekk ut låta «Blue Whale» på Frank Oceans tumblr-profil.

ANNONCE