Nyhet

Death From Above 1979 med nytt materiale

Når kanadierne legger ut på turné i hjemlandet, er det med nye låter på repertoaret. Det spekuleres i om et nytt album er på vei fra emosveisene.

Duoen, som består av bassist Jesse F. Keeler og Sebastien Grainger på vokal og trommer, ga ut sitt eneste album i 2004. «You're a Woman, I'm a Machine» ble snart en langsnablet partyfavoritt. Platen ble i sin tid anmeldt av GAFFA Danmarks John Fogde.

– Debututgivelsen til kanadiske Death From Above 1979 innledes med en nærmest hysterisk skrikende lyd som etterfølges av et sonisk angrep med forvrengt bass og buldrende trommer. Angrepet fortsetter gjennom hele albumet, men da duoen består av en trommeslager og en bassist, er det ikke et veldig nyansert angrep. Men aggressivt og energisk er det, hvilket formodentlig er en av grunnene til at Death From Above 1979 er bare ett av en lang rekke kanadiske bands som har fått mye oppmerksomhet i det siste. En anden grunn er at låtene og de spartanske arrangementer tross alt er nokså tilgjengelige. Man kan selvsagt like skjærende bass, skrikende vokal og støy, og kan man det, er dette egentlig en ganske melodisk plate, skrev Fogde, og ga plata fire stjerner.

Suksessen til Death From Above 1979 varte derimot ikke lenge. I 2006 la de inn årene, visstnok på grunn av uenigheter mellom Keeler og Grainger om den kreative veien videre. Keeler gikk videre sammen med den amerikanske produsenten i Al-P og dannet bandet MSTRKRFT. Med Al-P har han gitt to album. Deres siste het «Fist of God» og kom i 2009, mens et nytt album – med den noe pussige og uuttalelige tittelen «Ә» – skal være på vei, uvisst når.


Death From Above 1979 har ikke vært helt fremmede for å turnere sammen, blant annet hadde de et travelt fjorår, da de spilte på blant annet Pstereo-festivalen i Trondheim. Men når de nå legger ut på turné i Canada, er det med nye låter i bagasjen. Trommeslager Sebastien Grainger postet for en tid siden et notat på bandets hjemmeside, hvor han kort forklarte situasjonen for bandet.

– Jesse og jeg har skrevet nye låter, og den eneste måten vi føler at vi kan gjøre låtene bra, er å spille dem for folk. Vi skal kaste våre kampklare barn til løvene og se hvem som vil overleve. Vi prøvde å bare hoppe rett inn i studio, men låtene våre manglet futt og energi – de manglet liv, skrev Grainger om de nye låtene og den kommende turnéen.

Det kommer altså frem at Death From Above 1979 ikke er fremmede for å verken skrive nye låter, spille sammen, turnere eller gå i studio, noe som kan virke lovende for et fremtidig album fra duoen. Om deres spartanske og hysteriske partyrock fortsatt holder mål etter åtte år, er et annet spørsmål.


Death From Above 1979s kanadiske turné starter i Hamilton, Ontario den 28. oktober, og kulminerer i St. Johns i Newfoundland den 11. november.

ANNONCE