Nyhet

Chris Brown til Spektrum

Rihannas ekskjæreste gjester Oslo i midten av november.

Sist gang han var på europaturné, i 2006, tok han ikke turen innom Norge, men i dag ble det klart at Rihannas ekskjæreste, den kontroversielle R'n'B-sangeren Chris Brown, tar turen til hovedstaden og Oslo Spektrum. Dette skjer lørdag 17. november.

I juni i år slapp Chris Brown sitt femte studioalbum, som fikk navnet «Fortune». Albumet har havnet i vinden i den siste tiden. Det begynte med at Brown ble avbildet med et heller maltraktert kvinneansikt tatovert på halsen, som enkelte mente lignet på Rihanna. I februar 2009 ble nemlig Brown arrestert og dømt til samfunnstjeneste og fem års prøvetid for å ha slått sin daværende kjæreste Rihanna. Browns voldelige framferd fikk følger for hans karriere, blant annet ble hans musikk fjernet fra arkivene til en rekke radiostasjoner.

I helgen ble det også viet en del oppmerksomhet i et stunt i en HMV-kjedebutikk i London. Der ble klistremerker med påskriften «Do not buy this album! This man beats women» påført butikkens beholdning av «Fortune» av ukjente aktivister. I dag kunne en talsmann fra kjeden uttale at klistremerkestuntet paradoksalt nok hadde hjulpet promoteringen av albumet.


– Jeg vil tro de fikk frem poenget sitt på en effektiv måte, men samtidig vet nå stadig flere mennesker at Chris Brown har gitt ut et nytt album, sa talsmannen.

Chris Brown fjerde studioalbum, «F.A.M.E.», ble utgitt i fjor vår. GAFFAs Sohail Hassan var ikke videre imponert over Browns takter på plata.

– Innpakningen er – som man kunne forvente – smart og helgardert med en lang rekke hitprodusenter og gjesteopptredener. Tyga, Lil Wayne, Busta Rhymes, Ludacris, og lille, pene Justin Bieber har tusket seg til en låt på dette albumet, som ellers har fått attenårsgrense. Det absolutte lavmålet må være førstesingelen «Yeah 3x», som er totalt intetsigende heis-muzak. Høydepunktet er åpningsnummeret «Deuces», produsert av og featuring Kevin McCall, en fresk låt i noen lunde samme stil som lydbildet på hans Browns første album, men slett ikke i samme klasse som de gamle hitsene. Den tynt produserte speed-rap-konkurransen «Look At Me Now», som tross alt er litt morsom. Tross alt det negative man kan si om Chris Browns stilskifte, synger han stadig bra og holder seg frisk og aktuell. Dette er derimot langt fra Browns beste album. Hvis man er en større tilhenger av hans gamle og mer rendyrkede R'n'B-stil, er det ikke én eneste låt som vekker respekt og lyst til gjenhør på «F.A.M.E.», skrev Hassan, og ga plata to stjerner.


Billettsalget til Chris Browns konsert starter fredag 21. september.

ANNONCE