Nyhet

The Hives til Oslo

De svenske garasjerockerne stormer mot sitt tjueårsjubileum, og gjester Oslo og Sentrum Scene i februar.

Til tross for at det gikk hele fem år mellom «The Black and White Album» og «Lex Hives», er det ingen ting som tyder på at svenskene i The Hives legger inn årene med det aller første.

Sorthvittfetisjistene albumdebuterte i 1997 med «Barely Legal», men det var da de klemte til med klassikeren «Veni Vidi Vicious» – som blant annet inneholdt låtene «Main Offender» og «Hate To Say I Told You So» – at det virkelig løsnet for garasjerockerne, også internasjonalt.

2013 markerer at bandet har holdt sammen i tjue år, og de velger å feire seg selv ved å spille konserter som aldri før. I november og desember legger Fagersta-kvintetten ut på veien sammen med de amerikanske punkerne i The Bronx, før de i januar reiser den lange veien til Australia.

Lørdag 9. februar er det derimot duket for Norge og Oslo, når bandet – frontet av den energiske vokalisten «Howlin'» Pelle Almqvist – gjester Sentrum Scene. Det er første gang på over ti år at bandet gjester konsertstedene ved Arbeidersamfunnets plass.

Bandets femte og foreløpig siste studioalbum, «Lex Hives», ble utgitt 1. juni i år. GAFFA-redaktør Øyvind Rones mente at albumet ikke helt klarte å rette opp inntrykket forrige utgivelse gjorde – men at man i det minste kunne trøste seg med at de nok var like morsomme live som før.

– Det har som regel vært helt i orden at de bruker denne overdrevne arrogansen som virkemiddel, men det var mye mer greit for ti år siden da The Hives faktisk var blant verdens fremste band. Med utgivelser som «Lex Hives» kommer de bare til å gjøre seg mindre og mindre relevante. Førstesingel «Go Right Ahead» ga et noe likegyldig førsteinntrykk. Om man ser singelvalg som «1,000 Answers», «If I Had A Cent» eller «Take Back The Toys» som neste, så kan The Hives kanskje redde litt ansikt. Men «Lex Hives» er ikke helt i stand til å rette opp følelsen man satt igjen med etter forrige album. Hva skjer med en verden der man kan tillate seg å forholde seg såpass likegyldig til The Hives? spurte Rones, og ga plata fire stjerner.

ANNONCE