Nyhet

R. Kelly gjenoppliver R&B-såpeopera

Den amerikanske sangeren sier «Trapped in the Closet»-konseptet er «evigvarende», og at han har «hundre nye kapitler på vei». De tjue første kommer i slutten av november.

Den amerikanske låtskriveren, R&B-sangeren og produsenten R. Kelly introduserte begrepet «hip hopera» da han i 2005 inkluderte de fem første kapitlene i musikkvideosåpeoperaen «Trapped in the Closet» på sitt album «TP.3 Reloaded».

Historien er sentrert rundt Kelly selv, som også spiller hovedrollen i musikkvideoene, som ble sluppet en tid etter «TP.3 Reloaded». Temaet er velkjent: Sangeren har endt en fuktig kveld ute på byen sammen med en kvinne som ikke er hans kjæreste, og i løpet av første episode finner han seg fanget inne i kvinnens klesskap, da hennes mann er på vei hjem. Deretter eskalerer historien og blir mer innviklet enn man kanskje skulle ønske. Med de første installasjonene i «Trapped in the Closet»-serien ble R. Kelly den ubestridte kongen av «synger det jeg ser, synger det som skjer»-soul.

Måneder senere slapp sangeren ytterligere sju videokapitler, og i august 2007 kom det ti nye kapitler. I mars i år kom nyheten om at R. Kelly hadde planlagt å fortsette arbeidet med såpeoperaen. I et intervju med Time Magazine forteller nå sangeren at han har mengder med nye kapitler på vei, og at han allerede har spilt inn nye videoer.

– «Trapped in the Closet er evigvarende. Jeg har hundre nye kapitler på vei. Vi spilte akkurat inn tjue nye kapitler, og de vil slippes dagen etter høsttakkefesten, avslører R&B-sangeren.

Dagen etter Thanksgiving kalles i USA «Black Friday», og er dagen da julehandelen for alvor settes i gang. Mange butikker åpner tidlig på morgenen for å utnytte dagen maksimalt. I fjor ble det meldt at amerikanerne brukte svimlende 52,5 milliarder dollar i butikkene denne dagen, som i fjor falt på den 24. november. Navnet på dagen skriver seg fra Philadelphia på begynnelsen av 1960-tallet, hvor det ble brukt for å beskrive kaoset av kjøretøy og fotgjengere i byens sentrum som følge av ekstremhandelen. I år faller Black Friday den 23. november.

R. Kelly er en produktiv artist, som i år både har sluppet sine memoarer i form av boken «Soulacoaster: The Diary of Me», samt albumet «Write Me Back». Til Time Magazine avslører han også at han snart vil slippe albumet «Black Panties», som rent stilistisk skal være i slekt med hans første album under eget navn, «12 Play» fra 1993.

Sjekk ut det aller første kapitlet av «Trapped in the Closet»:

ANNONCE