Nyhet

Frank Ocean gir seg?

Sangeren postet for kort tid siden en kryptisk beskjed på sin tumblr-profil, som kan antyde at han tar seg en time-out eller – i verste fall – gir seg helt.

Siden i sommer har det vært lite lyd fra den 24 år gamle sangeren Frank Oceans pipe, med unntak av at han i september delte låten «Blue Whale». Fans har kunnet følge med på hans virke via hans tumblr-profil, hvor han poster bilder, lengre beskjeder, og korte, kryptiske og nærmest interne meddelelser.

I dag postet sangeren en beskjed på sin tumblr-profil, hvor han antyder at han kanskje revurderer sin egen musikkarriere.

– YEA, I QUIT, var den ordknappe beskjeden fra crooneren, og dermed startet han noe som kan vise seg å bli en ryktestorm uten like – noe det gjerne blir når Ocean gjør noe drastisk.


Tidligere denne måneden postet Ocean en link til en Wikipedia-artikkel om såkalt innbilt overlegenhet, som er en kognitiv tilstand hvor man overestimerer sine gode kvaliteter og talent, men velger å se bort fra sine svakere sider. Han postet også et brev hvor han skildret året som har gått, og hvor intenst det har vært til tider, med all oppmerksomheten. Han mener selv at han har havnet i en passiv tilstand, ute av stand til å ta inn over seg det som har skjedd.

Ocean har siden han debuterte som plateartist i fjor vinter med mikstapen «Nostalgia, Ultra», seilt opp som en favoritt i musikkverdenen. Hans fremtoning har tidvis derimot vært mildt sagt enigmatisk, og hans annerledeshet ble bare mer bekreftet da han i sommer stod fra som bifil – noe som forekommer sjeldent i hiphopmiljøer – ved å poste et lengre brev på sin hjemmeside, der han forklarte at en av hans første forelskelser hadde vært en mann.

Hans outsider-stempel har holdt seg, ved at han har vært tilknyttet – men alltid bevegd seg i utkantene – av hiphop-kollektivet og LOL-katt-entusiastene i Odd Future Wolf Gang Kill Them All (OFWGKTA). Likevel har Frank Ocean levert varene når han først gir ut plater, noe hans debutalbum fra i sommer, «Channel Orange», i aller høyeste grad bevitnet. Plata ble nærmest utelukkende omtalt med positivt superlativladede anmeldelser, og plata solgte utrolige 131.000 eksemplarer den første uken i salg, og debuterte med det på andreplass på Billboard 200. Ocean kastet loslitte R&B-floskler på båten og oppfant på mange måter sin egen nisje med utgivelsen, som blandet stilren og nærmest minimalistisk R&B med internettreferanser og tekster om desillusjonert middelklasseliv.


Også GAFFAs redaktør Øyvind Rones var også svært positiv til «Channel Orange» da den ble utgitt i midten av juli i år.

– Det er ikke uten grunn at Frank Ocean er et av de mest ytrede navnene for tiden. Fjorårets mikstape, «Nostalgia, Ultra» lovet umenneskelig mye av albumet til Ocean, i overkant kanskje. Men det finnes uansett forventninger en hel del å glede seg over på debutfullengderen fra Ocean. En av årets flotteste samarbeider finner vi i når Ocean har med seg André 3000 på «Pink Matter». Enda en av årets låter når han har med seg OFWGKTAs Earl Sweatshirt på «Super Rich Kids». Men det er på «Pyramids» at Ocean har truffet skikkelig blink. Årets låt? En av årets mest omtalte navn er leverer heldigvis også et av årets beste debutalbum, skrev Rones, og ga albumet fem stjerner.

Med utgivelsen friskt i minne, ble det derfor ramaskrik og storm på de sosiale medier da Frank Ocean avbrøt sin konsert på årets Øya-festival etter å ha fremført et par slappe låter, blant annet en akustisk av «Thinkin Bout You». Senere avlyste Ocean alle sine Europa-konserter, hvor han skulle varme opp for Coldplay. Nå kan det derimot være slutt for Oceans karriere, om han fortsatt fremholder sitt ønske om å slutte.


Man kan bare håpe og vente, men vi får tro at tilstandene vil bedre seg.

ANNONCE