Nyhet

The Ruby Suns «hjem» til Norge

New Zealands The Ruby Suns tar med seg sitt nye album til tre norske byer på nyåret, og byr på gratis smakebit nå.

Det er kanskje ikke så mange indiepop-band som kommer seg ut av New Zealand og blir et av de heiteste navnene på scenen, og stikker på turné med navn som The Shins akkurat på riktig tidspunkt. Akkurat det varte kanskje ikke for evig for The Ruby Suns, men de har aldri sluttet å levere sin blandingsoppskrift på catchy indiepop.

I januar kommer fjerdealbumet «Christopher», og den første smakebiten deler de ut helt gratis. «Kingfisher Call Me» kan lastes ned nederst i denne artikkelen. Skal man dømme ut fra denne låten, så kan det nye albumet være mer i gata til andrealbumet og gjennombruddet «Sea Lion» enn den noe mørkere oppfølgeren «Fight Softly».

Ikke er det lett å si hvorfor, spesielt siden sjefen sjøl, Ryan McPhun, gjorde Oslo til base etter at det ble slutt med kjæresten, og han skulle lage et album om det. Det høres ikke ut som et særlig lyst utgangspunkt.

Slik beskriver Sub Pop det nye albumet:

– I Skandinavia - midt mellom den kalde arkitekturen og skyhøye fjorder, for ikke å glemme den ukuelige glosspopen som er regionens fremste eksport - her oppdaget han inspirasjonen for dette albumet. «Christopher» er et album om å starte på nytt, men ikke nødvendigvis gå videre. Det er et bruddalbum, men som en lytt vil fortelle deg, er det ikke nødvendigvis et trist et.

I kjølvannet av det nye albumet kommer de også til Norge for å gjøre tre konserter:

Fredag 25.01: Revolver, Oslo
Lørdag 26.01: Østre, Bergen
Fredag 01.02: Klubben @ Samfundet, Trondheim 

ANNONCE