Nyhet

Manic Street Preachers bekrefter nytt album

Wales-trioen har sitt ellevte album på vei.

Manic Street Preachers har bekreftet at de har begynt arbeidet med sitt neste album, som blir deres ellevte.

- Vi tenker på å gi ut albumet tidlig i 2014, forteller vokalist og gitarist James Dean Bradfield til BANG Showbiz.

- Jeg prøver å finne et godt ord for å beskrive albumet. Jeg vil ikke si esoterisk, for det ordet er det ingen som har lyst til å høre, og det er ikke eklektisk heller. Det er i hvert fall ikke som «Lifesblood» (fra 2004, red.) som var usammenhengende og ikke hadde noe særlig livsblod. Det var vel heller blodfattig! Jeg synes vi har laget noe mye bedre denne gangen.

Manic Street Preachers' seneste album, «Postcards From a Young Man» kom i 2010 og ble anmeldt til fire stjerner av GAFFA Danmarks Kristian Bach Petersen, som blant annet skrev:

- På sitt tiende album har MSP den vanskelige oppgaven å skulle følge opp den suverene «Journal for Plague Lovers», med tekstmaterialet skrevet av den forsvunne gitaristen Richey James. Det gjør de med et hopp til den helt andre enden av skalaen, med et album som i stor grad minner om bandet største kommersielle suksess, «This Is My Truth, Tell Me Yours».

Manic Street Preachers startet som en rebelsk og samfunnsrefsende pønkrock-kvartett i 1986 og består i dag av James Dean Bradfield (vokal, gitar), Sean Moore (trommer) og Nicky Wire (bass). Etter en rekke singelutgivelser (blant andre den flotte «New Art Riot» gitt ut av Damaged Goods i 1990) albumdebuterte bandet i 1992 med «Generation Terrorists». Den rebelske tonen er lett å spore på oppfølgerne «God Against the Soul» fra 1993 og ikke minst «The Holy Bible» fra 1994. Bandet ble raskt populært og med tiden vesentlig mer pop-orientert, og de mindre klubbkonsertene måtte vike for arenaopptredner. Bandets tidligere gitarist Richey James Edwards forsvant sporløst i 1995 og ble i 2008 erklært død av sine etterlatte.

ANNONCE