Nyhet

Kyuss Lives! bytter navn

Etter stridigheter rundt varemerkelovgivningen og etterfølgende søksmål, har stonerrock-kvartetten nå byttet navn. Nytt album skal etter planen komme i 2013.

Som GAFFA kunne melde i går, vakte det en viss oppsikt da tidligere Kyuss-, Kyuss Lives!- og Queens of The Stone Age-bassist Nick Oliveri ble bekreftet å skulle delta på steinalderdronningenes kommende studioalbum. Oliveri ble sparket fra bandet i en tid etter utgivelsen av «Songs For The Deaf», da han etter sigende skulle ha hatt et voldelig forhold til sin kjæreste, noe bandets frontmann Josh Homme selvsagt ikke kunne vite av i sine egne rekker.

Oliveri og Homme spilte på slutten av 1980-tallet og på begynnelsen av 1990-tallet sammen i bandet Kyuss. I 1995 – etter å ha gitt ut fire album – la bandet opp, og de enkelte medlemmene gikk hver til sitt. Josh Homme startet som kjent opp Queens of The Stone Age, Oliveri startet opp bandet Mondo Generator, John garcia gikk videre med Slo Burn, mens bassist Scott Reader puslet videre med sideprosjektet The Obsessed – og i 2003 utførte han en nokså blodfattig audition for bassistposisjonen i Metallica. Trommeslager Brant Bjork sluttet allerede i 1993, og er nok i ettertid mest kjent for sin solokarriere og for sin rolle i Fu Manchu.

I fjor turnerte Oliveri, Bjork, Garcia og gitarist Bruno Fevery sammen under navnet Kyuss Lives!, hvor de altså covret Kyuss-låter. Homme har aldri uttalt at han er nevneverdig interessert i å ta del i Kyuss-gjenforeningen, da han ser ut til å være mer enn beskjeftiget med Queens of The Stone Age.

Tidligere i år gikk Josh Homme og Scott Reeder rettens vei for å forhindre at Brant Bjork og John Garcia skulle få bruke Kyuss-navnet videre, noe Homme og Reeder ga publikummere et feilaktig bilde av hva som faktisk ble servert på konsertene, både låt- og besetningsmessig. Homme og Reeder mente at dette var et klart brudd på varemerkelovgivningen, og at forbrukerne – i dette tilfellet konsertpublikummerne – ble villedet.

Nå melder medlemmene i Kyuss Lives! at de har startet et nytt band, som har fått navnet Vista Chino – som oversatt fra spansk betyr noe sånt som «kinesisk utsikt», eventuelt har det noe med operativsystemer og bukser å gjøre. De vil spille sine siste konserter under navnet Kyuss Lives! tidlig i 2013, før de etter planen vil gå i studio og planlegge deres første album og turné som Vista Chino.

ANNONCE