Nyhet

INXS gir seg

Etter trettifem år og elleve studioalbum, trekker australierne ut stikkontakten.

– Vi kan godt forstå om dette kommer som et sjokk for alle, men alt må ta slutt en eller annen gang. Vi har opptrådd som band i trettifem år. Tiden har kommet for å trekke seg tilbake fra turnélivet. Vår musikk vil selvfølgelig leve videre, og vi vil alltid være en del av det. Vi vil gjerne si hjertelig takk til alle våre venner og familie, som gjennom hele vår karriere har støttet oss. Vårt liv har blitt beriket ved å ha dere med på reisen.

Med disse ordene melder Tim, Andrew og Jon Farriss, samt Kirs Pengilly og Garry Beers at de gir seg med bandet INXS. Allerede søndag kveld – da INXS spilte i den australske byen Perth, hvor de også ble dannet – oppstod det rykter om at konserten var bandets siste. Trommeslager Jon Farriss hadde nemlig antydet dette fra scenen, og uttalt at kvelden var tårefylt. I oktober uttalte gitarist, keyboardist og låtskriver Andrew Farris dog at bandet var i gang med nytt materiale. Nå er det derimot klart at bandets fans ikke får anledning til å høre eventuelt nytt materiale fra bandet.

Bandet mistet i 1997 sin karismatiske frontmann og vokalist Michael Hutchence, som hengte seg selv og som kun ble 37 år gammel. Siden den gang har bandet jobbet sammen med flere vokalister, og dette har uten tvil påvirket bandet.


– INXS har vært et liveband i trettifem år, og det føles helt uvirkelig at det allerede har gått femten år siden vi mistet Michael. Vi i bandet levde for hverandre, og vi elsket hverandre. Det var oss seks mot resten av verden, og helt plutselig og uventet var vi bare fem, helt samtidig med at vi nådde toppen på vår karriere. Vi har aldri valgt lette løsninger, og besluttet derfor den gang å gå videre, uttaler Jon Farriss i et presseskriv. Nå har det legendariske bandet altså valgt å trekke seg tilbake.

INXS har solgt mer enn tretti millioner album verden over, og deres største kommersielle suksess kom i 1987, da bandet slapp albumet «Kick», som inneholdt låter som «Need You Tonight», «Devil Inside», «New Sensation», «Never Tear Us Apart» og «Mystify». Albumemt solgte mer enn ti millioner utgaver på verdensbasis.

ANNONCE