Nyhet

by:Larm slipper første demoband

Bransjefestivalen mottok over 1800 påmeldinger, og kan nå presentere et titalls demoband til programmet.

Programmet til bransjefestivalen by:Larm begynner nå å bli velassortert, men det er kanskje på tide, med tanke på at det er under tre måneder til arrangementet går av stabelen rundt om på Oslos konsertscener. 1. oktober gikk fristen ut for ås ende inn demoer til festivalen, og nå kan juryen presentere det første slippet av demoband til neste års festival.

– Vi hadde en særdeles fin jury i år. Det var god variasjon av alder, kjønn, geografi og musikalsk bakgrunn. Gruppen med musikkinteresserte fungerte veldig bra sammen og gjorde utvelgelsesprosessen til en positiv opplevelse. Det kom i år inn over 1800 påmeldinger fra hele Norden, noe som er ny rekord. Denne helgen gikk vi gjennom nærmere 1000 innsendte bidrag. Og vi tror vi fant noen veldig bra artister og band som vi tror vil glede norske musikkelskere i årene framover. Vi gleder oss til å vise fram juryens utvalgte under by:Larm 2013, sier programansvarlig for by:Larm, Joakim Haugland.

På denne listen finner man en rekke norske navn, som eksempelvis Anja Kløve, Aslak Hartberg's The Fuzz, Cockroach Agenda, Emile The Duke, Fela, Frøy Aagre Electric, Ich Bin N!ntendo, Kid Astray og Vithr, men også danske Bottled in England (bildet) og svenskene i Colleagues og Solen.


Aslak «Alis» Hartberg har hatt en mangslungen karriere. Han er først og fremst kjent for sin rolle i det nå nedlagte hiphopbandet Klovner i Kamp, men han har også spilt kontrabass i band som Shining og Jon Eberson Quartet, mens han i disse dager kanskje først og fremst assosieres med rockebandet Yoga Fire. På by:Larm i år stiller han med prosjektet Aslak Hartberg's The Fuzz, som foruten ham selv består av de anerkjente jazzmusikerne Sjur Miljeteig og Bugge Wesseltoft på henholdsvis trompet og tangenter.

Bergenske Anja Kløve fordyper seg i USAs rike arv av klassisk rock'n'roll og rockabilly, og hennes konsert på by:Larm i februar vil bli hennes første i hovedstaden. Kløve skal etter sigende være i full gang med å spille inn sitt debutalbum, som hun har gjort i samarbeid med produsenten HP Gundersen, som også vil slå følge med henne til Oslo for å traktere gitar på hennes konserter.

Medlemmene i trioen Ich Bin N!ntendo har alle bakgrunn fra jazzlinja på Norges Musikkhøgskole, men med unntak av improvisasjonstankegodset, er det fint lite jazz man kan spore i bandets støyende impro-punk. I begynnelsen av oktober slapp de sitt debutalbum, hvor de fikk med seg veteranene Mats Gustafsson og Lasse Marhaug på henholdsvis saksofon og støy.


Indierock-sekstetten Kid Astray har, til tross for sin relativt korte levetid under dette navnet – de kalte seg en stund Made in China – allerede rukket å gjøre seg bemerket blant annet på NRK Urørt, hvor låten «The Mess» har skapt begeistring rundt om i statskanalens korridorer.

Svenskspråklig popmusikk er noe som alltid skaper god stemning, og Solen er så visst intet unntak, til tross for at de selv sier at de ikke har ambisjoner om å drive med oppmuntrende popvirksomhet. Kvartetten består av tidligere jazzmusikere som etter sigende ble lei av å spille på mørke og trange jazzklubber, og bestemte seg for å gå poprocken til livs. Resultatet ble i alle fall fruktbart, til nå har de rukket å slippe ett album og én EP, og deres andre album, «Ossians Sånger», mikses i skrivende stund.

Aslak Hartberg's The Fuzz – «Dracool» by Oslo Records


ANNONCE