Nyhet

The South til Bukta

De er blant kritikernes store favoritter så langt i år - nå er The South klare for Buktafestivalen i Tromsø.

Buktafestivalen i Tromsø har så langt meldt klar internasjonale storheter som The Cardigans, Wolfmother, The Jayhawks, Lissie og Thin Lizzy. I tillegg er en rekke norske artister på plass, og nå har festivalen bekreftet at bandet som så langt i år er blant kritikernes store favoritter. The South slapp sitt selvtitulerte andre album for bare to uker siden. GAFFAs anmelder, Øyvind Berekvam, var en av de som var fra seg av begeistring:

– Platen har alt man kan ønske seg. Ingrediensene er country, soul, blues, gospel, folk og rock. Resultatet er en sydende og velsmakende amerikanske gryterett som garantert vil gi alle som setter pris på navn som The Band, Little Feat, Allman Brothers og Drive-by Truckers tårer i øynene. Selv om inspirasjonskildene ligger tykt utenpå blir dette aldri noen ren sjangeroppvisning. Her er det nemlig så stor styrke i låtmaterialet at platen langt på vei når opp til kvaliteten på de klassiske platene den er inspirert av.

The South er foreløpig ikke satt på dag, men Bukta foregår i alle fall 19.-21. juli. Billetter er i salg nå via Billettservice.

ANNONCE