Nyhet

Norwegian-fly med nekro halepryd?

Svartmetallpionéren Øystein Aarseth kan havne på halen til et Norwegian-fly, om folket får det som de vil.

For å feire sitt tiårsjubileum har Norwegian kjøpt fly for 127 milliarder kroner. Men de spiller også på demokratiske strenger, og lar publikum i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger får nominere personer de mener er verdige til å pryde halen på selskapets flymaskiner. Fra før er noen av flyene prydet med kjente og kjære folkehelter som Erik Bye, Helge Ingstad og Kjell Aukrust.

Lokale nominasjonskomiteer i de fire byene har foreslått tre kandidater. I Oslo består komiteen av blant andre ordfører Fabian Stang, som ikke har vært snauere enn at han har vært med på å stemme frem sin egen mor, skuespilleren Wenche Foss.

Det som imidlertid er verdt å notere seg for musikk- og kulturinteresserte, er at Mayhem-gitaristen Øystein «Euronymous» Aarseth så langt leder konkurransen blant de Oslo-nominerte kandidatene. Aarseth dannet på 1980-tallet det som senere skulle bli Mayhem. Han drev også plateselskapet Deathlike Silence (kjent for slagord som «No riffs, no trends, no mosh, no fun») samt platebutikken Helvete. Aarseth rakk å gi ut albumet Deathcrush (1987) med Mayhem. I 1993 ble Aarseth drept av Mayhems daværende bassist, Varg Vikernes.

Norwegian stiller som kriterier at kandidatene må ha utmerket seg og inspirert andre, og ha vært en utfordrer i sin tid. Det er ingen tvil om at frøene Aarseth sådde på åttitallet har vært av enormt stor betydning for norsk musikkliv, men tiden vil vise om han faktisk går av som vinner av nominasjonsprosessen eller ikke, og om Norwegian i det hele tatt vil godkjenne ham som halepryd.

Her kan du gå inn og stemme på den du mener er verdig en hale. Den første nominasjonsprosessen varer til i morgen ved midnatt.

 

ANNONCE