Nyhet

Ariel Pink samarbeider med lo-fi-helt på ny utgivelse

Låter fra samarbeidsprosjektet lagt ut på nettet.

Den amerikanske artisten Ariel Pink (egentlig Ariel Marcus Rosenberg) lagde sammen med bandet Haunted Grafitti en av 2010s beste album med «Before Today».

Når man for første gang lytter til Ariel Pinks låter, føler man seg som en oppdager. Lydbildet er ullent, og man tror man har oppdaget en tapt kassett av ett eller annen obskurt synthpopband fra første halvdel av åttitallet. Kanskje er ikke den tanken så langt unna sannheten, for sammen med band og artister som eksempelvis John Maus og Geneva Jacuzzi, har Ariel Pink dyrket ideen om å la musikken høres mest mulig ut som såkalte home recordings, opptak gjort på kammerset med billig, slitt eller utdatert utstyr.

En av disse artistenes definitive inspirasjonskilder er R. Stevie Moore. Den sekstiårige amerikaneren holder til i Nashville, og har etter sigende gitt ut over 400(!) kassett- og CD-R-album siden debututgivelsen i 1968, majoriteten av dem på eget initiativ, minoriteten av dem på plateselskaper.


Nå har Ariel Pink og lo-fi-legenden Moore samarbeidet på et kassettprosjekt som har fått tittelen «Ku Klux Glam». Prosjektet skal etter sigende også bli utgitt på dobbel vinyl på den London-baserte selskapet Stroll On Records. En urevidert versjon av albumet er lagt ut på R. Stevie Moores Bandcamp-side, og kan streames.

Kassetten slippes 30. april.

ANNONCE