Nyhet

Nytt hiphopnavn til Kollen

Amerikaner forsterker allerede spennende hiphop-program.

The-Dream – eller Terius Youngdell Nash, som han ble døpt – har så langt gitt ut tre (eventuelt fire, alt etter hvordan man ser på det) soloalbum, men i løpet av de siste årene har han også utvist en uslåelig teft både som låtskriver og produsent. Blant annet var han med på å skrive Justin Biebers gjennombruddslåt, «Baby», Rihannas «Umbrella» og Beyoncés «Single Ladies (Put A Ring On It)», og dette beviser vel at karrieren hans ikke bare er basert på tilfeldigheter.

Nash platedebuterte med «Love Hate» i 2007, og i fjor slapp han gratisalbumet «1977». I midten av august ventes hans «Love IV MMXII». Da han slapp «Love King» i midten av juli i 2010, hadde GAFFA Danmarks anmelder Christian Grubert følgende å si om plata.

– Det er umåtelig lett å avskrive The-Dream som en syngende sjarlatan (det er også en sannhet i det), men da undervurderer man ham samtidig. For selv om hans umiddelbart florlette tekster – bundet perfekt sammen av hans R&B/pop-sammenkok, som har blitt en signatur og som på overflaten kun har overflate – er det deres hypnotiserende styrke.


Hans tidligere samarbeidspartner Rihanna er som kjent allerede booket til Kollen. The-Dream er med på å forsterke et allerede sterkt hiphop-program, som også innbefatter LidoLido, Envy og Dreamon. Pål Jakobsen, som er bookingansvarlig i Kollen, er fornøyd med å kunne ønske The-Dream velkommen til Holmenkollen.

– Med The-Dream på fredagen har vi et knallsolid R'n'B- og hiphop-program. Vi snakker jo her om en mann som så til de grader har vært med å prege populærmusikken med låtene han har vært med å skrive og produsere. Så gjenstår det bare å se om han eller Rihanna vil gjeste hverandres opptredener.

ANNONCE