Nyhet

Legendarisk platesamling lagt ut på nettet

Deler av radio-dj-en John Peels enorme platearkiv tilgjengelig for streaming på nettet.

Den legendariske radio-DJ-en John Peel jobbet i BBC 1 fra 1967 til sin død i 2004. Peel var kjent for sin svært varierte musikksmak og sin utforskende og til dels nyskapende måte å tenke radio på. Blant annet var han en av de første radio-Dj-ene som spilte sjangre som punk og reggae over eteren.

Etter hans død ble The John Peel Centre i Suffolk grunnlagt for å forvalte Peels enorme musikalske arkiv, som han huset i sitt eget hjem på den engelske landsbygden. I samarbeid med det britiske kulturdepartementet og Peels hovedarbeidsgivere i BBC kunne de for noen måneder siden annonsere at John Peels platesamling – som etter sigende skal ha bestått av 25.000 LP-er, 40.000 vinylsingler og et ikke spesifisert antall CD-er – vil bli gjort tilgjengelig digitalt. Ved å besøke hjemmesiden til The John Peel Centre, simpelthen bare kalt «The Space», vil man kunne ta en virtuell titt i Peels enorme platesamling. Som om ikke det var nok, kan man også sjekke ut fotografier, opptak av livesendinger, opptak fra hans etter hvert berømte «Peel sessions», samt se videosnutter fra hans liv og virke.

Deler av samlingen ble gjort tilgjengelig i dag, og vil frem til oktober ukentlig bli addert med hundre nye utgivelser fra Peels samling, noe som utvilsomt burde være legge beslag på flerfoldige timer for an PC-en for den over gjennomsnittet musikkinteresserte.

 

ANNONCE