Nyhet

Kastellnatt fyller på programmet

Store navn og lokale håp til Tønsberg.

Trondheims brostep-spydspiss Autolaser har lenge vært det eneste navnet på programmet til Kastellnatt – Slottsfjellfestivalens klubbkonsept. I dag slapp de imidlertid en rekke navn som skal lokke festivalpublikummet fra haugen og ned til byen etter at det regulære festivalprogrammet er avsluttet.

Den kanadiske DJ-en Alain Macklovitch – kjent under navnet A-Trak – begynner å bli et nokså velkjent navn i klubbmiljøer. I 2004 ble han rekruttert som turné-DJ for den elskelige tullingen Kanye West, og siden har de jobbet sammen ved flere anledninger. Sammen med legenden Armand Van Helden utgjorde han duoen Duck Sauce, som hadde en større hit med låten «Barbara Streisand». I tillegg har han gjort remikser av folk som Robyn, MSTRKRFT, Yeah Yeah Yeahs og Justice.

De platåskoglade svenskene Rebecca & Fiona kalles gjerne et DJ-team, men de lager også musikk selv, noe som ofte setter sitt preg på settene deres ved at de ofte spiller remixer av sine egne låter. De har blant annet blitt kjent for sitt eget TV-program, hvor man har kunnet følge dem rundt omkring på DJ-jobber og mellom slagene, noe som også har vært med på å gjøre dem til mer enn «bare» DJ-er i hjemlandet. Overhengende fare for pølsefeststemning.


House-duoen Carl Louis og Martin Danielle fra Bærum har påkalt en del oppmerksomhet den siste tiden, blant annet gjennom låta «Black Eyes And Blue». På låta figurerer Ingrid Helene Håvik, som også er vokalist i Slottsfjell-aktuelle Highasakite. Duoen har høstet lovord fra stekerstorheter som David Guetta, Swedish House Mafia og Axwell.

Cashmere Cat er pseudonymet til Magnus August Høiberg. Han var tidligere kjent under artistnavnet FINAL, og spilte på Kastellnatt i 2010. Høiberg har blitt norgesmester i turntableism tre ganger, og har produsert beats for hiphophåp som LidoLido. Han har blitt fremsnakket av både Diplo og Rustie, men etter at A-Trak la ut en av hans låter på en mikstape, har det virkelig begynt å ta av for Høiberg, som forventes å gi ut plater under både Cashmere Cat- og Magnus August-navnet i år.

Mennska høres kanskje ut som et svensk progrockband fra syttitallet, men det er snakk om vestfoldprodusenten Fillip Raschs samarbeidsprosjekt med Ewan McFarlane, som til daglig spiller i det engelske bandet Apollo 440. Bandet ble dannet i 1990, og har siden den gang gnuret seg inn i bevisstheten gjennom å gjennomsyre en rekke reklamer, filmer og TV-spill med musikken sin. Det er ikke helt godt å si hva utfallet av det norsk-engelske samarbeidsprosjektet blir, men hvis man skal bruke en matlagingsmetafor, kan man si at lapskausen de koker nok kommer til å inneholde solide bestanddeler av både rock og elektronika, og at den på ett eller annet tidspunkt nok kommer til å koke over og grise til området noe helt jævlig.


ANNONCE