Nyhet

Nytt album fra Jon Spencer Blues Explosion

Første utgivelse på åtte år fra amerikanerne. Last ned smakebiten «Black Mold»!

De New York-baserte bluespunkerne i Jon Spencer Blues Explosion – eller bare Blues Explosion, alt etter som – slipper i september sitt ellevte studioalbum. Albumet har fått tittelen «Meat and Bone», og er trioens første plate siden «Damage» fra 2004. På «Damage» fikk de med seg vokalister som Martina Topley-Bird og Chuck D fra Public Enemy, mens blant andre David Holmes og DJ Shadow bidro på produsentsiden av albumet. GAFFAs anmelder Jeppe Krogsgaard Christensen var ikke videre imponert over trioens studioinnsats.

– De tolv låtene, som på postmoderne vis blander funk, hiphop, blues og punk, virker uinspirerte og rådville, og Spencers rudimentære tekster føles inderlig likegyldige. Tidligere lød det kanskje kult når han stønnet «This is the Blueees Explosion» over et møkkete groove, men når musikken ikke er mer interessant enn tilfellet er på «Damage», klinger ordene i aller høyeste grad komisk. Det virker som om New York-trioen godt er klar over at noe er galt, skrev Christensen og ga plata to stjerner.

«Meat and Bone» etterfølger reutgivelsene av bandets album på plateselskapet Matador, som vil si «Extra Width» (1993), «Orange» (1994) og «Now I Got Worry» (1996). På den nye plata har Jon Spencer selv stått for produksjonen.


– Vi innehar fortsatt det telepatiske limet som tillater oss å skape musikk sammen. Gjennom et år med turnering, låtskriving og studiotid, gjenoppdaget vi vår delte historie som band. Vi slo våre pjolter sammen og gikk tilbake til røttene. På mange måter er dette nesten som vårt første album, uttalte Spencer i et presseskriv.

«Meat and Bone» slippes 17. september.

 


ANNONCE