Nyhet

Nytt album fra Dinosaur Jr.

Bandet tredje album etter comebacket i 2007 slippes i september.

Den amerikanske trioen Dinosaur Jr. er klar med nytt album, tre år etter at bandet slapp kritikerroste «Farm». Den nye skiva heter «I Bet On Sky», og slippes på plateselskapet Jagjaguwar den 18. september.

Bandet hadde pause i ti år etter utgivelsen av «Hand It Over» i 1997, og fikk sitt comeback med «Where You Been» i 2007. Bandet kunne da skilte med originalbesetning, som foruten gitarist og frontmann J Mascis, bestod av bassist Lou Barlow – som på 1990-tallet valgte å fokusere på bandet Sebadoh – og trommeslager Emmet «Murph» Murphy.

«Farm» ble i sin tid anmeldt i GAFFA av Finn P. Madsen, som ga plata fem stjerner og pekte på at plata forsterket inntrykket av at comebacket to år tidligere ikke bare var en engangsforeteelse, og at J Mascis' gitarheltimage for alvor hadde vokst siden den gang.

– Sammen med Neil Young har J Mascis nok den mest klossete gitarlyden i rockehistorien, men den er effektfull som bare dét. Det pløyes en feit, dyp fure på «I Want You To Know» og den heseblesende «Your Weather», mens tempoet dempes på balladene «Said The People» og «Plans», hvor trioen viser seg fra sin mest melodiøse side. At Dinosaur Jr. stadig har format til å vise hvor skapet skal stå i sin karrieres høst, er en bedrift i seg selv. Det er «Farm» et ettertrykkelig bevis på, skrev Madsen.

ANNONCE