Nyhet

Ny låt fra My Bloody Valentine

Det irske bandet presenterer uutgitt låt fra EP-samling.

Med albumene «Isn't anyhing» (1988) og shoegazeklassikeren «Loveless» (1991), vant My Bloody Valentine et hengivent publikum. Deres siste album tok derimot nesten to år å spille inn, og prosessen skal nesten ha tvunget plateselskapet deres, Creation Records, ned i kne. Bandet signerte med Island Records i 1992, men de klarte ikke å spille stort annet enn en coverlåt og en James Bond-låt, før det sa stopp, både på den ene og den andre måten. Kevin Shields fikk en nedsmeltning på lik linje med de Syd Barrett og Brian Wilson hadde opplevd, og bandet la inn årene.

I mars i år bekreftet bandet at deres to album skulle ble reutgitt i ny og oppdatert innpakning, sammen med en samling kalt «EP's 1988-1991». Låta «Good for you» er en outtake fra denne samlingen, og kan streames via Soundcloud.

Ryktene gikk om at My Bloody Valentine-frontmann Kevin Shields hadde levert 60 timer med materiale til Island Records i 1999, men at noe av dette materialet vil bli utgitt, er heller tvilsomt. Det har uansett nørt opp under ryktene om at My Bloody Valentine skal komme med nytt album i lang tid.

My Bloody Valentines bassist, Debbie Googe, har tatt over stolen til Gary «Mani» Mounfield i Primal Scream og skal fungere som turnébassisten deres i sommer. Mounfield sluttet i Primal Scream for å bli med i et gjenforent The Stone Roses, også ett av disse legendariske bandene som bare slapp to plater. The Stone Roses spiller blant annet på Øyafestivalen i år.

ANNONCE