Nyhet

John Dee feirer 15 år

Konsertstedet feirer tenårsjubileet med et knippe hardtslående artister.

Sammen med storebror Rockefeller og storesøster Sentrum Scene, har John Dee siden 1997 vært med på å skape et levende konsertsentrum i området rundt Arbeidersamfunnets plass. I oktober feirer de 15 år, og har derfor sett sitt snitt til å invitere inn en rekke prominente, musikalske gjester for å feire jubileet gjennom hele oktober måned.

Det japanske støyrockbandet Zeni Geva, Genesis-coverbandet The Carpet Crawlers, det finske folkmetallbandet Ensiferum, engelske The Levellers, det sveitsiske hardrockbandet Gotthard og amerikanske Halestorm – som i april slapp sitt andre album «The Strange Case Of…» – er bandene som er foreløpig er bekreftet til den månedslange bursdagsfesten.

De artistene som må sies å toppe bookinglisten til jubileet, er kanadiske Danko Jones og ekstremmetallerne i Enslaved. Sveio-bandet slapp i 2010 albumet «Axioma Ethica Odinii», som viste at bandet strebet mot Den Nye Pompøsiteten, et alternativ, episk lydbilde, ved å være ekstremt hyppe på å bli en slags svartmetallens svar på Pink Floyd – i alle fall mente påfallende mange musikkjournalister etter hvert det. Svartmetallen har ofte vist seg fra sin pompøse side ved tidligere anledninger, men Enslaved har kanskje vist seg som de mest eksperimentelle av de klassiske, norske svartmetallbandene som ble dannet på 1990-tallet.


Kanadierne i Danko Jones smykker seg selv med tittelen «The hardest-working band in rock'n'roll», og gjennom sitt energiske liveshow og nærmest insisterende turnévirksomhet i spesielt Skandinavia, har bandet etter hvert fått en stor stjerne hos landets mange ballerockere med sans for blærespreng, powerchords og astronomisk foten-på-monitoren-frekvens. Trioen er straks aktuelle med DVD-en «Bring On The Mountain», som inneholder blant annet en dokumentarfilm om bandet, en kortfilm, alle bandets musikkvideoer og en rekke liveopptak fra forskjellige perioder fra bandets sekstenårige historie.

John Dee har en kapasitet på fire hundre, så publikum må nok forvente seg både rift om billettene og en intim konsertopplevelse når man først har klart å smyge seg innom døra.

ANNONCE