Nyhet

Indieband hyller Fleetwood Mac

Band som MGMT, Best Coast og Washed Out covrer de britisk-amerikanske legendene.

Noen av verdens største indieband har gått sammen med en rekke musikklegender for å feire Fleetwood Macs enestående karriere. Resultatet har blitt en rekke coversjoner, utført av blant andre MGMT, The Kills, Best Coast, J Mascis og Marianne Faithfull.

Det britisk-amerikanske rockebandet ble dannet i 1967, og fikk deres store internasjonale gjennombrudd med sitt selvtitulerte album fra 1975, og senere med albumet «Rumours», som utgjorde et mer poppete utgangspunkt enn tidligere. «Rumours» ble en av rockhistoriens største suksesser med tjuefem millioner solgte eksemplarer. Fleetwood Mac tok en pause fra 1982, hvor medlemmene fokuserte på egne prosjekter. I 1987 fikk bandet et comeback i form av albumet «Tango In The Night», men fortsatte å være sporadisk aktiv i løpet av 1990-tallet. I 2003 ble bandet gjenforent, de ga ut albumet «Say You Will» og dro på verdensturné. I mai annonserte bandets Stevie Nicks at bandet ville dra på turné i 2012, og tilkjennega samtidig at det muligens kom et album, også.

Det kommende hyllestalbumet er blitt til i samarbeid med produsenten randall Foster, som tidligere har lagd et lignende album, nemlig «Rave On», som var en hyllest til Buddy Holly. Her bidro et vidt spekter av artister, fra Paul McCartney til The Black Keys. Fleetwood Mac-albumet har derimot tatt en mer alternativ vending, hvor alle artistene har fått fullstendig frie tøyler når det kommer til tolkningen av låtmaterialet.


På albumet vil MGMT tolke «Future Games», Best Coast vil ta seg av «Rhiannon» mens The Killers fremfører en versjon av klassikeren «Dreams». En av de mer bemerkelsesverdige coversjonene på albumet, vil være Lee Ranaldo og J Mascis' versjon av Peter Green-instrumentallåten «Albatross».

De øvrige artistene på albumet inkluderer Entrance Band, Crystal Ark, The New Pornographers, Trixie Whiteley, Washed Out, Super Golf, Gardens and Villa, Billy Bibbons, Marianne Faithfull, Antony Hegarty og Lykke Li.

Albumet kommer rundt midten av september.


ANNONCE