Nyhet

Hulen legges ned?

En av Bergens mest velrennomerte konsertsteder står i fare for å måtte legge ned grunnet eiendomskrangel.

Det var Bergens Tidende som i dag kunne avsløre at Hulen nå går en svært usikker tid i møte. Grunnen er at Bergen kommune og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (forkortet til DSB) krangler om hvor mye Hulens lokaler er verdt. I følge bt.no vil DSB ha oppunder fem millioner kroner for eiendommen, mens Bergen kommune på sin side har innhentet egne takster som tilsier at lokalet ikke er verdt mer enn to millioner kroner.

Hulen er lokalisert i et tilfluktsrom under Nygårdshøyden, som tidligere ble disponert av Sivilforsvaret. Hulen ble etablert allerede i 1969, og fungerer som både utested og konsertarena. Etablissementet blir drevet på frivillig basis, og ble av Norsk Rockforbund i april i år kåret til Årets konsertarrangør i 2011. Kontrasten blir derfor ekstra stor når stedet nå trues av nedleggelse.

Hulen-leder André Borlaug Grønningen sier til GAFFA at de allerede i februar fikk oppsigelsesbrev.

– Overføringen av eiendommen fra DSB til Bergen kommune skulle opprinnelig gått smertefritt, før de begynte å krangle, sier Grønningen. Han er fortvilet over det ensporede fokuset til de kranglende partene i saken.

– For oss er det utrolig tragisk at Bergen kommune ikke tar hensyn til oss og de andre som benytter seg av disse lokalene. Bergen kommune forsøker å gå mot et stortingsvedtak. Folk må tenke at dette handler om byens kulturliv, og at det ikke bare er en eiendomskrangel, sier Grønningen.

Bergens Tidende opplyser om at andre tidligere Sivilforsvars-bunkere i Bergen også benyttes av blant andre bokseklubber, karateklubber og MC-klubber. Grønningen har valgt å ikke ta standpunkt til oppsigelsen.

– Vi tar ikke stilling til nedleggelse, for oss er det utenkelig. Vi fortsetter å holde åpent som før, og vi vil booke som før, sier lederen.

 

ANNONCE