Nyhet

Bendik Baksaas Band slipper EP

Elektronika med rom for både jazz, hiphop og latinamerikanske stemninger i sandefjordingens debututgivelse.

Bendik Baksaas har med sin hakkete og jazza elektronika tiltrukket seg en del oppmerksomhet i den siste tiden, blant annet gjennom opptredener ved steder som Turkish Delight, Brukbar og Rockefeller.

Baksaas har tidligere spilt sammen med en annen elektronikafantast fra Vestfold, nemlig Mathias Stubø, i denne Proviant Audio-prosjekt. Nå prøver derimot Baksaas seg som bandleder på egen hånd. I morgen slipper Bendik Baksaas Band sin debut-EP på trondheimsselskapet Dayladore Collective.

I motsetning til bandets lite ambisiøse navn, har utgivelsen har fått det megetsigende navnet «The Shape of Beats to Come», utvilsomt inspirert av frijazzsaxofonisten Ornette Colemans akkordprogresjonsfrie og simultanimproviserte album «The Shape of Jazz to Come» fra 1959. Likhetene med Coleman sjangerdefinerende utgivelse stopper derimot der. Låtmaterialet som blir presentert på den femsporede og drøyt tyve minutter lange utgivelsen, føyer seg fint inn i estetikken som har blitt fundert av Mathias Stubø og Proviant Audio i den siste tiden, men er nok også inspirert av sampleglade hiphoptrollmenn som J Dilla, og smoothjazzgitarister som eksempelvis George Benson.

Slippfesten for EP-en holdes på Turkish Delight i morgen, fredag 22. juni.

Hør en medley av «The Shape of Beats to Come» under!

Bendik Baksaas Band - The Shape Of Beats To Come MEDLEY by Dayladore Collective

ANNONCE