Nyhet

Roskilde svarer på kritikken

Hvert år må Roskilde finne seg i mye kritikk fra forskjellige hold - i år har det for det meste dreiet seg om «tynt» program og dårlig sikkerhet. Roskilde har svart på kritikken.

Under en pressekonferanse på Roskildes siste festivaldag kunne en strålende fornøyd musikksjef, Rikke Øxner, nok en gang feie bort all kritikk med en utsolgt og vellykket festival.

Roskilde har de siste par årene fått mye kritikk for mangelen på de virkelig store navnene, og spesielt i fjor så kom det klager på at navn som MIA og Deadmau5 var plassert i øverste del av plakaten.

Med et bookingbudsjett på rundt 40 millioner danske kroner, så ligger forholdene til rette for et sterkt program. Øxner har gjentatte ganger uttalt at fokuset ligger i bredden og variasjonen i programmet, og hva headlinere gjelder, så kunne de vel knapt funnet større navn enn Bruce Springsteen og The Cure når man ser på årets program.

Når det kommer spørsmål om sikkerhet, et tema Roskilde naturlig nok fokuserer mye på etter tragedien i 2000, så virker det som at festivalen ikke har full kontroll hele veien. Bon Iver spilte lørdag på Arena, og dette ble som forventet en altfor liten scene for amerikaneren. Rapporter om så mye knuffing at mange følte seg særdeles utrygge har kommet, men Øxner bedyrer at situasjonen var under kontroll.

– Våre sikkerhetsfolk er de beste i Europa, og er tilstede overalt under disse konsertene. Det er tiltak dersom situasjonen tilkrever det, men under Bon Iver ble ikke dette ansett som nødvendig.

Ingen kom til skade under konserten.

Til tross for at spesielt danske aviser har klaget mye på retningen programmet til festivalen har tatt, ser det ikke ut til å påvirke publikum nevneverdig. Samme dag som selve hovedprogrammet på festivalen startet, kunne Roskilde melde at alle billettene var utsolgt.

Bookingen for neste års festival er allerede satt i gang, og Øxner gir aldri opp håpet om at visse navn skal spille på festivalen.

– Dersom Daft Punk eller AC/DC har lyst til å spille, så skal de få lov til det. Vi ønsker også Rage Against The Machine hjertelig velkomne tilbake. Og om Tom Waits skulle finne ut at dette er noe han har lyst til, så skal han også få lov, selv om det vel er lite sannsynlig.

ANNONCE