Nyhet

Nytt materiale fra Sebadoh

Lou Barlow – mest kjent som bassist i Dinosaur Jr – slipper ny EP med bandet Sebadoh. Det har gått fjorten år siden sist man hørte fra bandet på plate.

Da Lou Barlow i 1988 ble sparket ut av Dinosaur Jr – etter det som nok må ha vært en nokså anspent turné i kjølvannet av albumet «Bug» – fikk bassisten tid til å fokusere på sideprosjektet sitt, Sebadoh. Bandet hadde eksistert siden 1986, mest som et roteromsprosjekt.

Bandet ga ut ni album i perioden 1989 til 1999, men siden slutten av nittitallet har det altså vært stille på studiofronten fra trioen. I 2005 lappet Barlow og J Mascis sitt skjøre vennskap, og reparasjonen har ført til tre album fra alternativrockerne. Dinosaur Jr er ikke det eneste som ble lappet sammen i denne perioden. I 2007 gjennomførte Sebadoh sin første turné på åtte år, men bande vegret seg for å gå i studio. Bandet begynte å dukke opp på listekåringer over de mest etterlengtede albumene – ikke mange plasser bak band som eksempelvis My Bloody Valentine, eller Axl Rose og det perverterte lappeteppet av et band han kaller Guns'n'Roses, og deres album «Chinese Democracy», som det tok hele ti år å produsere. Noe album fra Sebadoh, derimot, lot vente på seg.

I går sprakk Sebadoh-boblen endelig, da Barlow annonserte at bandet slipper EP-en «Secret EP» digitalt og «sooner than you may think». Som om ikke det var nok, er denne EP-en bare forsmaken på et nytt album, som etter planen skal utgis en eller annen gang i løpet av 2013. EP-en består av fem låter, men ingen av disse vil figurere på albumet.

ANNONCE