Nyhet

Nytt album fra Four Tet

Kieran Hebden slipper ny utgivelse i august, som består av gamle, men tidligere svært så eksklusive spor.

Engelske Kieran Hebden har under navnet Four Tet gitt ut sju album siden debutalbumet «Dialogue» kom i 1999. I går meldte det engelske artisten via Twitter at han snart er klar med sitt åttende album. Utgivelsen har fått navnet «Pink», og slippes på Hebdens egen Text-label 20. august.

«Pink» skal etter sigende bestå av åtte låter, som alle har blitt utgitt av Hebden før, men som vinylsingler i begrenset opplag. Blant disse låtene finner man blant annet «Jupiters» og «Ocoras» – som kom i mai i år – og «128 Harps» som ble sluppet i begynnelsen av juni.

«Pink» blir Hebdens første album siden «There Is Love In You», som kom i januar 2010. GAFFAs anmelder Jesper Buhl ga plata fem stjerner, og mente at Hebden hadde tatt Four Tets musikk opp i storformat med en større lekenhet enn før.


«There Is Love In You» er mindre eksperimentell og mer tilgjengelig enn mange andre utgivelser fra Kieran Hebdens hånd, men det betyr ikke at han har lagd en lettbeint plate med kommersiell appell. Tålmodig bygges enkle, organiske trommegrooves opp, som krydres med lag på lag av flotte, organiske loops. På den over ni minutter lange organiske, sørgmodige og funky houseperlen «Love Cry» (som også er blitt remikset på genial vis av Joy Orbison) bygges det tålmodig opp ved hjelp av forløsende vokal og ultraenkel, men funky synthbass. Et flott og analogt anthem, mente Buhl.

Denne sommeren fører ikke med seg noen Four Tet-konserter i Norge. Det nærmeste han kommer våre landegrenser, er Helsinki. Her spiller han på Flow-festivalen den tiende august.

 


ANNONCE