Nyhet

Lukestar takker for seg

Lukestar tar farvel med sitt publikum, over femten år etter at bandet hadde sin første øving på Kjelsås. Vokalist og gitarist Truls Heggero og resten av bandet spiller sin siste konsert på Parkteatret fredag 31. august.

– Jeg og Yngve (Hilmo, gitarist i Lukestar, journ. anm.) har spilt sammen i 18 år, over halve livet vårt. Jeg sitter igjen med utelukkende fine minner, forteller Heggero på telefon fra en landlig feriedestinasjon et stykke nord for Oslo. Sangeren forteller at bandets karriere har vært lang, produktiv – og ambisiøs.

– Vi har oppnådd alle våre mål. Vi har gitt ut tre plater vi er ekstremt fornøyde med, vi har vunnet en Spellemannpris, gitt ut albumene våre på eget label og spilt på Roskilde-festivalen, som vi gjorde i fjor. Alle gutteromsdrømmene våre har gått i oppfyllelse. Det neste steget hadde nok vært å ta Lukestar videre til et høyere nivå, og gi ut på et større label. Men det hadde vi rett og slett ikke lyst til  gjøre med Lukestar. Det handler også litt om å gi seg mens leken er god, og heller tilføre overskuddet sitt inn i andre prosjekter, forteller vokalisten.

Lukestar albumdebuterte i 2004 med albumet «Alpine Unit». Kjelsås-orkesterets debutalbum inneholdt en rekke sterke låter, som eksempelvis «It's OK Amigo» og «Ride, Colt Zigma, Ride», og viste et band med klare ambisjoner.


Bandet fulgte opp med «Lake Toba» fire år senere. På albumet hadde bandet virkelig funnet formen, kanskje takket være Truls Heggeros overgang til falsettsanger, men plata inneholdt også udiskutable hits som «The Shade You Hide», «Lake Toba» og «Shape of Light». Bandet ble samme år nominert til og stakk av med Spellemannprisen i kategorien rock, da de danket ut Grand Island, Tommy Tokyo & Starving For My Gravy og Motorpsycho.

Ved siden av gjerningen i Lukestar, har bandets medlemmer hatt prosjekter på si'. Gitarist Yngve Hilmo og bassist Marius Ergo spilte sammen i Snöras, som i 2006 slapp albumet «Heart of Weakness». Ergo og Heggero spilte sammen i det speiderbevegelsesforherligende sideprosjektet Truls & The Trees, som i 2007 slapp albumet «Ailanthus». Selv om det nå er slutt for Lukestar, fortsetter i alle fall Heggero ufortrødent videre.

– Jeg fortsetter akkurat som før, med å skrive hits med nye prosjekter, lover Kjelsås-artisten.


Lukestars siste album het «Taiga», og ble sluppet i fjor. Truls Heggero lover publikum en verdig avskjed med bandet når de entrer scenen på Parkteatret fredag 31. august.

– Det blir ikke trist, det blir bare fint. Og så blir det nok den lengste Lukestar-konserten noen sinne, vil jeg tro.

ANNONCE