Nyhet

Intimfestivalen Supersonic er startklar

Tidligere Quart-sjef Toffen Gunnufsens splitter nye festival for musikkelskere nærmer seg jomfruseilas. Nå er programmet klart, vi har festivalpass å gi bort - og vi har tatt en kjapp prat med festivalsjefen.

I sommer kan Supersonic Kilden skilte med heite internasjonale navn som Atlas Sound, Sharon Van Etten, School Of Seven Bells og Kurt Vile & The Violators - for å nevne noen - og det som den eneste festivalen i hele landet. Det kan kjapt lokke en hel del musikknerder ned til Kristiansand for å få med seg den aller første utgaven av Supersonic Kilden.

I tillegg finner man favoritter som Sivert Høyem, Ane Brun og First Aid Kit. Bare 2,000 mennesker kan få med seg denne festivalen, som finner sted inne på det nye teater- og konserthuset i Kristiansand. 17.-18. juli skjer det hele, og billetter kan skaffes via Kildens hjemmeside - eller man kan være heldig og vinne festivalpass her.

GAFFA tok en kjapp prat med festivalsjef Toffen Gunnufsen (bildet) for å finne ut mer om den ferske festivalen i sørlandsbyen.


Hva er tanken bak Supersonic? Hvordan vil du selv beskrive festivalens profil? 

– Supersonic Kilden tar mål av seg å være et arrangement for musikkelskere fra hele landet, der man over to dager kan få med seg internasjonale og norske artister av høy kvalitet. Dette vil bli en intim opplevelse med kun to tusen publikummere per dag. Festivalen er først og fremst for folk som vil kombinere musikkopplevelser og sommer, by og ferie og som setter pris på en bred musikalsk sjangermiks.

– Målsettingen med Supersonic Kilden er å vise at det er mulig å etablere en todagers festival med en internasjonal profil i en ramme som normalt er forbeholdt andre type genre og uttrykksformer. Og ikke minst et arrangement som i sin form og innhold et rettet mot ungdom. Vi håper og tror at Supersonic Kilden kan vise vei for andre arrangører om å bruke sitt lokale / regionale kulturhus kreativt og annerledes både mht valg av genre –og programprofil.


– Supersonic Kilden tilstreber så langt der er økonomisk mulig en progressiv bookingpolitikk der vi satser på fremtidens artister til fordel for det kjente og kommersielle. Imidlertid er festivalen av en slik størrelse at to større internasjonale / nasjonale hovednavn er nødvendig for å sikre økonomien i arrangementet. Det er likevel viktig å poengtere at booking av de største artistene ikke går på bekostning    av de små: De største artistene gir mulighet for å booke helt ukjente artister uten å tenke salg.

– Supersonic Kilden vil også være en katalysator for ukjente regionale og nasjonale band. Festivalen ser det som en viktig oppgave å fremme regionale og nasjonale artister . Det kan nevnes i denne sammenheng at Supersonic Kilden i tiden før festivalen har hatt turne med sørlendingen Silje Kåfjord (m/ Bernt Moen) til Bergen (i samarbeid med Nabovarsel), i Flekkefjord (i samarbeid med Flekkefjord Rockklubb), i Kristiansand (i samarbeid med Trashpop), i Grimstad (i samarbeid med Kortfilmfestivalen) og Arendal (i samarbeid med Munkehaugen Kultursenter). 

Mange kommenterer på at det arrangeres innendørs festival i sommeridyllen Kristiansand - hvorfor ble det slik? 


– Med sin beliggenhet på Odderøya i tilknyting til Kristiansand sentrum, sjø og strender er Kilden Teater –og Konserthus et naturlig valg som hovedarena for Supersonic Kilden sommeren 2012. Vi skal huske på at det blir full anledning til å benytte Kildens uterestaurant der man kan leske seg med noe godt, spise god mat og høre på DJs. Med andre ord så kan man kombinere innendørskonserter under ideelle forhold med sommer og sol på utsiden - rett i sjøkanten selvsagt!

– Ved å ta i bruk Kilden Teater –og Konserthus i en periode av året der virksomheten ellers er lav, vil vi profilere huset og byen mot et publikum som ellers ikke hadde vært mulig. Supersonic Kilden vil være det største enkeltarrangementet på Kilden Teater –og Konserthus sommeren 2012.

Hva er ambisjonene for Supersonic fremover?


– Ved å fokusere på det neste store med kvalitet så har honorarene holdt seg på et fornuftig nivå. Vi vil ta en nisje som ingen andre innedørsfestivaler har tatt fatt i 100%. Booker vi riktig vil vi bygge merkenavnet Supersonic Kilden til å stå frem som noe annerledes, et sted hvor man tør å satse, tør å tenke nytt, tør å definere morgendagens musikk, etc.

– På sikt tar man sikte på å utvide med en utendørsscene på siden av Kilden, der man kan kombinere innendørscenene med sine akustiske fasiliteter med en større kapasitet utendørs. Men Supersonic Kilden vil også for fremtiden bli en intim festival for de musikkintresserte.

Supersonic Kilden 2012 foregår altså 17. og 18. juli på Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand. Mer informasjon om festivalen finnes på supersoniclive.no.


ANNONCE