Nyhet

Fleetwood Mac gjenforenes

Den britisk-amerikanske supergruppen gjenforenes og legger ut på turné i 2013, bekrefter vokalist Stevie Nicks.

I et intervju med den amerikanske TV-kanalen CBS, fortalte Fleetwood Macs vokalist Stevie Nicks at bandet har lagt planer om å legge ut på turné til neste år.

Fleetwood Mac ble startet av Bob Brunning, Mick Fleetwood, Peter Green og Jeremy Spencer i 1967. Etter hvert forlot alle andre enn Fleetwood bandet, og inn kom blant annet bassist John McVie.

I 1975 fikk trioen Mick Fleetwood, John McVie og Christine McVie med seg amerikanerne Stevie Nicks og Lindsey Buckingham. Denne konstellasjonen regnes som den klassiske og mest edle versjonen av bandet, og i løpet av de to første årene leverte de to album, «Fleetwood Mac» fra 1975 og «Rumors» fra 1977. Sistnevnte album inneholdt låter som «Dreams», «Go Your Own Way» og «You Make Loving Fun». Bandet hadde sluppet hele ni album før 1975-albumet, men nå hadde de eksperimentert seg frem til en ny og frisk formel: Bandets forvandling fra et noe gubbete bluesrockorkester til et finjustert og tidløst popmaskineri var komplett. Bare i USA solgte albumet over 5 millioner eksemplarer, og skjøt fart på stjernestatusen til kvintetten, som snart kunne kalle seg ett av verdens største band.

Stjernestatusen, narkotikamisbruk og intense interne forhold – Nicks og Buckingham var gift, det samme var John og Christine McVie – gjorde at bandet etter hvert ble mer kjent for skandalesaker i den kulørte pressen enn for musikken. Bandet leverte derimot gode album etter «Rumors», eksempelvis det massive, tjue spor lange albumet «Tusk» (1979).

Bandet leverte sporadiske album i løpet av 1980- og 1990-tallet, før Christine McVie forlot bandet i 1998. Denne hendelsen omtales av Nicks i intervjuet hun gjorde med CBS.

– Da Christine forlot bandet, var det et tungt slag for meg. Før hadde det vært meg og henne, men da hun dro, ble bandet mer en gutteklubb enn noe annet, sa Nicks.

Selv om bandet legger ut på turné til neste år, er det heller usikkert om de vil spille inn et nytt album med det aller første.

ANNONCE