Nyhet

Ny festival til Kristiansand

Mannen bak Quart og Hove starter en ny festival i Kristiansand denne sommeren - de to første artistene til Supersonic Kilden er klare.

Toffen Gunnufsen står bak sørlandets store festivalsuksesser Quart og Hove, og nå er det duket for en ny festival i Kristiansand. Supersonic blir en innendørs festival som lover musikk av høy kvalitet. Men før man lurer på hvorfor man arrangerer en innendørs festival i slike idylliske omgivelser midt på sommeren, så kan det være greit å legge merke til at festivalen arrangeres i Kristiansands nye storstue - Kilden Teater- og Konserthus.

- Jeg tror det absolutt er både behov og rom for en slik konsertserie i Kristiansand. Et sted der både kristiansandere og tilreisende kan nyte høykvalitets musikk og kombinere byferie med sørlandsidyll, sier Gunnufsen i en pressemelding.

De to første artistene som er klare for arrangementet er Kurt Vile & The Violators og Atlas Sound.

Vile var en stund mest kjent som gitarist i indiebandet The War On Drugs, men har de siste årene fått en enorm opptur som soloartist. Fjorårets album, «Smoke Ring For My Halo», ble hyllet overalt, og tok blant annet Vile til en veldig utsolgt konsert på Mono i Oslo på den påfølgende turnéen. 

Atlas Sound er et soloprosjekt hvor hovedpersonen nok fortsatt er mest kjent som vokalist/gitarist i bandet. Denne gangen er det snakk om Deerhunter. Bradford Cox alias Atlas Sound har uansett greid å gi ut noen svært lekre plater som soloartist - senest med «Parallax» som kom i fjor.

Disse konsertene kommer altså til å være to av mange som skal foregå i Kilden Kulturhus 17. og 18. juli i år. Gunnufsen melder at 10 internasjonale og 4-6 norske artister vil bli meldt klare i løpet av de neste ukene. Billetter er i salg allerede idag via Kildens hjemmesider.

ANNONCE