Nyhet

Gloria Flames stenges for godt

Oslos Gloria Flames har vært et flittig besøkt sted for band fra både inn- og utland i sine ti leveår - førstkommende lørdag er det slutt.

Gloria Flames ser ikke ut til å gjøre noe oppstyr av at stedet stenges for godt førstkommende lørdag 3. mars. Det inviteres til gravøl og til et par siste konserter. Stedet har vært vertskap for svært mange band i sine ti år, blant annet via konsertserier som Grønland Hotnights, og nå sist som et av de offisielle spillestedene under by:Larm

Daglig leder på Gloria Flames, Øystein Benjaminson, forklarer til GAFFA at det ikke ligger noe dramatisk bak nedleggelsen:

«Det har dratt den veien en stund nå. Rock på Grønland var en god idé, men det meste foregår rundt Youngstorget nå.»

De siste årene har flere sett seg nødt til å legge inn årene, og det er samme årsak som går igjen.

«Det har med økonomi å gjøre så klart, men dette er en kontrollert nedleggelse. Vi bare ser at det ikke ser ut til å peke oppover igjen med det første. Det har ligget i kortene lenge.»

Idag ble det lagt ut et evenement på Facebook kalt «RIP Gloria Flames». Følgende tekst avslutter nok et kapittel i Oslos rockehistorie:

«Så var 10 år med rock over på Grønland 18. Lørdag blir siste åpningsdag før gamla blir parkert for godt. Til alle som har jobbet, spillt konsert, drukket ølla vår, eller på annen måte har gjort noe her - takk for festen!»

Det siste bandet som kommer til å stå på scenen vil være Captain Radio, som lørdag 3. mars feirer utgivelsen av albumet «On Your Left, Earth». Mayflower Madame står for oppvarmingen.

ANNONCE